Начало / Свят / Кормак МакКарти: Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени

Кормак МакКарти: Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени

cormac-mccarthyСъвременните технологии и комуникации понякога са повече от опасни. Те дори могат да убият някого. Това се случи на носителя на наградата „Пулицър“ писател Кормак МакКарти. Смъртта на автора на „Пътят“ и „Тук няма място за старци“ бе обявена от фалшив акаунт на издателя му в Twitter. В туита бе написано, че писателят е починал на 82-годишна възраст от инфаркт.

Това предизвика много жалейки в социалните мрежи, като дори писатели изразиха мъката си. Например Джойс Каръл Оутс се подведе и написа: „Огромна загуба. Много тъжно. Великолепен писател и американски визионер“. Малко по-късно обаче постът бе изтрит.

Това стана, след като новината за смъртта на МакКарти бе опровергана от издателя му. Агентът на писателя Анна Добън пък написа официално писмо до медиите, в което казва, че „Кормак МакКарти е жив и се чувства добре“. От „Пенгуин“ добавиха, че клиентът им не се интересува от социални мрежи и написаното в тях.

Оказа се, че американецът е жертва на измамника Томазо Дебенедети, който се прочу с множеството си фалшиви профили на знаменитости и организации в социалните мрежи.

МакКарти не е единственият, чиято смърт прибързано се обявява. Бившият съветски президент и лидер Михаил Горбачов често опровергава подобни случаи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

origin

Дж. К. Роулинг попадна под обстрел заради критика към трансджендърите

Създателката на Хари Потър си навлече критика след пост в Туитър Славната писателка реагира на …