Начало / Свят / Кормак МакКарти: Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени

Кормак МакКарти: Слуховете за смъртта ми са силно преувеличени

cormac-mccarthyСъвременните технологии и комуникации понякога са повече от опасни. Те дори могат да убият някого. Това се случи на носителя на наградата „Пулицър“ писател Кормак МакКарти. Смъртта на автора на „Пътят“ и „Тук няма място за старци“ бе обявена от фалшив акаунт на издателя му в Twitter. В туита бе написано, че писателят е починал на 82-годишна възраст от инфаркт.

Това предизвика много жалейки в социалните мрежи, като дори писатели изразиха мъката си. Например Джойс Каръл Оутс се подведе и написа: „Огромна загуба. Много тъжно. Великолепен писател и американски визионер“. Малко по-късно обаче постът бе изтрит.

Това стана, след като новината за смъртта на МакКарти бе опровергана от издателя му. Агентът на писателя Анна Добън пък написа официално писмо до медиите, в което казва, че „Кормак МакКарти е жив и се чувства добре“. От „Пенгуин“ добавиха, че клиентът им не се интересува от социални мрежи и написаното в тях.

Оказа се, че американецът е жертва на измамника Томазо Дебенедети, който се прочу с множеството си фалшиви профили на знаменитости и организации в социалните мрежи.

МакКарти не е единственият, чиято смърт прибързано се обявява. Бившият съветски президент и лидер Михаил Горбачов често опровергава подобни случаи.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

39397737_732279207111511_2238988162464481280_n

Смешни думи, които казваме по неволя

Има моменти, в които казаното може да разсмее всички… даже нас Случвало ли ви се …