Начало / Свят / „Barnes & Noble“ отваря книжарници, за да пребори кризата

„Barnes & Noble“ отваря книжарници, за да пребори кризата

41124-v1-600xКомпанията „Barnes & Noble“ е в дълбока криза в последните години. Провалът на електронните четци Nook доведе до сериозни финансови сътресения, които принудиха шефовете да търсят бързи и драстични мерки за излизането от кризата.

Едно от решенията им е да открият няколко физически книжарници, придружени с кафенета, бирарии и ресторанти. Първата от тях ще бъде открита в Ийстчестър, Ню Йорк, през октомври. Тя ще е малко по-малка от обичайните за веригата книжарници. Ще я последват такива в Едина, Минесота, Фолсън, Калифорния и Лаудън Каунти във Вирджиния.

Идеята за откриване на физически книжарници явно е все по-харесвана от големите фирми, монополисти на книжния пазар. Както е известно, подобна тенденция се наблюдава и при конкурентите на „Barnes & Noble“ – „Амазон“, които също започнаха да откриват книжарници в САЩ.

„Barnes & Noble“ отбеляза загуби от 24,4 милиона долара за изминалата година. Но ако всичко върви по план оздравяването на бизнеса ще бъде факт през следващите няколко години. Очакват се приходи (преди данъци и лихви) между 270 и 310 милиона долара за фискалната 2020 г., или растеж със 186 милиона долара от 2016 г. Един от големите провали бе Nook, който донесе загуби от 64,7 милиона през 2016 г. Приходите пък спаднаха с 27.4%, или 191,5 милиона долара. Компанията се отказа от електроннита книги, а съкрати разходи и с прекратяването на образователната програма Barnes & Noble Education.

В последната година приходите от физическите книжарници бяха 4,03 милиарда долара, което е с близо 2% по-малко от 2015 г.

Прочетете още

bag-801703_1920

Книгите са с най-висок коефициент за щастие

Удоволствието от тях се равнява на това да ти увеличат заплатата Алгоритъмът е изработен във …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *