Начало / България / „Живот от нулата” на кулинарната блогърка Саша Мартин

„Живот от нулата” на кулинарната блогърка Саша Мартин

LifeНаписана с остроумие, топлина и трогателност, книгата за намирането на щастието и себепризнанието чрез готвенето е точно за почитателите на текстове, докосващи душата и сетивата. Интересен факт е, че в „Живот от нулата” (изд. „Егмонт“) са поместени рецепти от 195 страни, като България е представена с компота. А в блога на авторката се откриват още идеи за български ястия.

195 рецепти от 195 държави за 195 седмици

Саша Мартин си поставя за цел да сготви и опита ястие от всяка страна по света за 195 седмици. С това идват спомените за тежкото ѝ детство, за загубата и болката, с които е живяла години наред. Но въпреки това тя е все по-решена да открие душевния си мир и да погледне живота си през призмата на храната и различните култури. От малката, импровизирана кухня на ексцентричната си, отдадена на творчеството майка, през низ от приемни домове, до къщата, от която се отправя на своето собствено кулинарно приключение, дълбоко личните и брутално искрени мемоари на Саша разкриват силата на готвенето да свързва, да лекува и да предоставя нови възможности. И да показва простата истина, че щастието ни се крие в самите нас.

Саша Мартин е писателка и блогър, носител на множество награди, която прекарва 4 години в готвене на ястия от цял свят. Саша е завършила университета Wesleyan и е посещвала Кулинарния иститут на Америка. Днес живее в Тулса, Оклахома заедно със съпруга си Кийт и дъщеря си Ава.

Прочетете още

Top10

Топ 10 на биографиите и мемоарите в „Хеликон“ – за първи път

Нова класация подрежда най-търсеното в жанра Казва се, че животът сам пише онези големи истории, …