На фокус
Начало / Читатели / „Изборът“ от Никълъс Спаркс (ревю)

„Изборът“ от Никълъс Спаркс (ревю)

193096_bМария-Десислава ЩИПЛИЙСКА

Мнозина от са запознати с творчеството на Никълъс Спаркс, но също толкова – не са чели нищо негово. Всеки обаче е гледал поне една екранизация по негово произведение – „Тетрадката“, „Писмо в бутилка“ или „Незабравимата разходка“. Това са истории, които не просто те докосват, а разстройват целия ни свят. За мен Никълъс Спаркс е неповторим автор, съумяващ във всеки един от романите си да предаде драмата, наречена живот.

В „Изборът“ той ни представя един невероятен разказ, който не само ни трогва, но и ни кара да се замислим за силата на изборите, които взимаме в живота си. Травис Паркър, който е ветеринар в малко провинциално градче, среща красивата и темпераментна Габи, която преобръща живота му с главата надолу. Двамата са изправени пред множество възможности, с които животът ги сблъсква, това е историята за пътя, по който ще поемат. От редовете можем да усетим полъха и силата на съдбата, на предопределеността, но и възможността всеки наш избор да преобърне живота ни може би завинаги, а може би до следващия ни значим избор…

„Изборът“ е невероятна книга, защото тя не само предоставя вътрешно усещане на задоволство, докато я четем. Като всяка истински добра книга тя успява да ни разчувства и докосне, но и да ни накара да се замислим. С книгата Спаркс ни показва, че дори и да има съдба, колкото и предопределена да бъде тя, всичко в живота ни зависи от собствените ни решения.

Може би всяка от книгите му си приличат по някакъв начин, но авторът съумява да пресъздаде всяка история по различен и вълнуващ начин. Историята на Ноа и Али не може да бъде сравнявана с никоя друга негова творба, същото се отнася и за съдбата на Травис и Габи в „Изборът“ . Всяка негова книга има свое място и заслужава да бъде прочетена.

Това е книгата за вас, ако желаете да се насладите на описания за прекрасни летни вечери, вълнуващи приключения, истински силни и разтърсващи емоции… но най-вече на драмата, която ще ви кара да настръхвате раздирани от различни чувства, драмата, наречена живот.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

abd00919-72c6-422c-ad3b-3c7b78ff4f9a

Открий свободата на духа с книгата на Едит Егер!

Наричат Едит Ева Егер „Ане Франк, която оцеля“, защото шестайсетгодишната унгарска еврейка има късмета да …