Начало / Читатели / „Изборът“ от Никълъс Спаркс (ревю)

„Изборът“ от Никълъс Спаркс (ревю)

193096_bМария-Десислава ЩИПЛИЙСКА

Мнозина от са запознати с творчеството на Никълъс Спаркс, но също толкова – не са чели нищо негово. Всеки обаче е гледал поне една екранизация по негово произведение – „Тетрадката“, „Писмо в бутилка“ или „Незабравимата разходка“. Това са истории, които не просто те докосват, а разстройват целия ни свят. За мен Никълъс Спаркс е неповторим автор, съумяващ във всеки един от романите си да предаде драмата, наречена живот.

В „Изборът“ той ни представя един невероятен разказ, който не само ни трогва, но и ни кара да се замислим за силата на изборите, които взимаме в живота си. Травис Паркър, който е ветеринар в малко провинциално градче, среща красивата и темпераментна Габи, която преобръща живота му с главата надолу. Двамата са изправени пред множество възможности, с които животът ги сблъсква, това е историята за пътя, по който ще поемат. От редовете можем да усетим полъха и силата на съдбата, на предопределеността, но и възможността всеки наш избор да преобърне живота ни може би завинаги, а може би до следващия ни значим избор…

„Изборът“ е невероятна книга, защото тя не само предоставя вътрешно усещане на задоволство, докато я четем. Като всяка истински добра книга тя успява да ни разчувства и докосне, но и да ни накара да се замислим. С книгата Спаркс ни показва, че дори и да има съдба, колкото и предопределена да бъде тя, всичко в живота ни зависи от собствените ни решения.

Може би всяка от книгите му си приличат по някакъв начин, но авторът съумява да пресъздаде всяка история по различен и вълнуващ начин. Историята на Ноа и Али не може да бъде сравнявана с никоя друга негова творба, същото се отнася и за съдбата на Травис и Габи в „Изборът“ . Всяка негова книга има свое място и заслужава да бъде прочетена.

Това е книгата за вас, ако желаете да се насладите на описания за прекрасни летни вечери, вълнуващи приключения, истински силни и разтърсващи емоции… но най-вече на драмата, която ще ви кара да настръхвате раздирани от различни чувства, драмата, наречена живот.

Прочетете още

230095_b

Роман, който ни извисява

„Калоян боговенчаният“ носи в себе си духа на Средновековието Васил Лазаров е добре познат на …