Начало / България / Георги Томов ще гостува в Пловдив

Георги Томов ще гостува в Пловдив

199855_bНашумелият с  дебютния си сборник с разкази  „Не беше тук и си отиде” и с романа „Докато дишам” Георги Томов добави още една перла в библиографията си – „Всичките дни”  – 13 майсторски написани истории, които носят в себе си едновременно хумор и тъга, носталгия и надежда.

В новия си сборник Томов поднася литературни произведения „рендосани, изшкурени и лакирани” от негови приятели  – известни писатели, журналисти, преводачи и издатели.

„Провидението е решило да сложи в ръцете ви точно тази книга. Точно сега, в този момент, който знам от собствен опит, че няма да можете да забравите. Отворете страниците й внимателно. Не бързайте. Отпуснете мускулите на всеки предразсъдък. Вдигнете всяка бариера. Разрушете стените на всяка конвенция. Позволете и да проговори точно на вас. Да ви усети. Да ви даде думите си. Ако успеете, тя ще остане ваша завинаги. Има шепа хора на този свят, на които е връчена особена отговорност облечена в дрехите на рядка дарба. Отговорността да разкажат света в който съществуваме така, че да ни помогнат да открием собственото си място в него. Георги Томов е един от тези хора. Невъзможно е да устоите на героите му и зашеметяващо разнородните фабули, които обитават. Невъзможно е да не бъдете пленени от палитрата му. Невъзможно е да не се възхитите на въображението му. Невъзможно е да не бъдете разтърсени, разплакани, разсмяни и разтворени в собствените си мисли, при това в рамките на един и същи разказ. Едно от многото изумителни неща в този сборник на живота е завидната лекота с която авторът е намерил начин не само да проговори чрез героите си, но и да позволи на тях да проговорят чрез него. Между тези корици, ще откриете нещо много, много ценно…и то не само на нашия литературен небосклон. Да, така е – в ръцете си държите особена книга. Точно по този начин, по който аз я държах за пръв път в една дълга, зимна нощ. И когато на сутринта полузамаян погълнах последната дума си дадох сметка, че не аз съм разтворил страниците, а тя моите…И ще продължава да ме чете до края на дните ми…Всичките дни“, казва за Томов Иво Иванов, автор на „Кривата на щастието”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

gt

Георги Томов: Разказите са хабитатът на моето Аз

Георги Томов е роден на 22 февруари 1961 г. в София. Преподавател е в Техническия …