Начало / Свят / Бил Клинтън написа нова книга

Бил Клинтън написа нова книга

459px-Bill_ClintonБившият американски президент пише втора биография, обяви www.times.com.

През 2004 г. той издаде мемоара си „Моят живот“, който се превърна в бестселър. За нея той получи хонорар от 10 милиона долара, след като бяха продадени над 2 милиона екземпляра в над 30 страни по света.

През 2007 г. издателство „Knopf“ издаде труда му „Да дариш. Как всеки от нас може да промени света“, която също стигна до върховете на класациите на „Ню Йорк Таймс“. От продажбите й Клинтън спечели 6,3 милиона долара и дари 1 милион от тях за благотворителност.

Според критика от „Вашингтон поуст“ Питър Бейкър, новата книга на Клинтън е версия на “It Takes a Village”, която съпругата му и кандидат за президент на САЩ Хилари издаде през 1996 г. В новата си книга Бил Клинтън засяга темата за благотворителността и разказва за работата на знаменитости като Опра Уинфри, Андре Агаси и Уорън Бъфет в полза на обществото.

„Откакто напуснах политическия живот, срещнах много добри хора. Хора, които полагат забележителни усилия за промяната на живота на американците и въобще на човешкото население. Всички ние можем да вършим велики дела, като техните. Затова написах тази книга, за да окуража хората да се включат“, казва Клинтън. По новата книга той работи с починалия наскоро Робърт Готлиб.

Прочетете още

ил.2.корица

Излезе политическият трилър на Бил Клинтън и Джеймс Патерсън

Излезе първата художествена книга на президента Бил Клинтън в съавторство с Джеймс Патерсън – „The …