Начало / Свят / Излезе политическият трилър на Бил Клинтън и Джеймс Патерсън

Излезе политическият трилър на Бил Клинтън и Джеймс Патерсън

ил.1.Клинтън и ПатерсънИзлезе първата художествена книга на президента Бил Клинтън в съавторство с Джеймс Патерсън – „The president is missing“ (Президент е изчезнал).

През 2017 г., Лира.бг предаде, че двамата работят върху заглавието, а днес то вече е факт на английски език. Трилърът е съвместна продукция на издателствата „Alfred A. Knopf“ и „Brown and Co.“.

Това е първата художествена книга за Клинтън, след големия успех на автобиографията му „Моят живот“. За Патерсън работата върху завладяващия трилър не е чужда, но партньорството с човек, който познава Белия дом и същината на това да си президент на Съединените американски щати в подробности е предизвикателство.

ил.2.корица„Работата с президента Клинтън е връх в кариерата ми, а досегът с опита му оформя по уникален начин романа“, споделя Патерсън в общо изявление на двете издателства: „Аз съм разказвач на истории, а специфичният поглед на президента Клинтън ни позволява да представим нещо наистина интересно. Това е рядка комбинация – читателите ще бъдат въвлечени в напрегнат сюжет, като същевременно с това ще усетят какво е да си президент“. „Да работя над книга, посветена на работата и живота в Белия дом, както и на функционирането на президентската администрация всъщност е забавно“, добавя Клинтън: „А работата с Джим е страхотна. Негов почитател съм от много време“, казва Патерсън.

Клинтън казва за CBNEWS: „Прочел съм буквално хиляди трилъри, политически романи и всякакви подобни. Той просто е добър в това. Но аз исках трилърът да бъде реалистичен. Не исках хората да казват: „това е просто някаква измислица“, разбирате ли?“.

За 3 дни в GoodReads книгата вече има добър рейтинг и представителен брой респонденти.

Снимката е от CBNEWS

Прочетете още

maxresdefault

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс”: Джеймс Патерсън свали Гришам от върха

The 20th Victim е писана съвместно с Максим Паетро 73-годишният майстор на трилъра осребрява името …