Начало / Свят / Бил Клинтън превзе славата на Едгар Алън По

Бил Клинтън превзе славата на Едгар Алън По

Малко се зачудихме дали пък няма да се хванете за коремите от смях, като чуете това сравнение, ама… май рискът си струва!

bill-clinton

Шпионският роман на бившия президент прехвърли милион продажби. Много е важно обаче не само какво правиш, но и с кого го правиш. „Президентът изчезна“ – The President is Missing, както се казва книгата, е всъщност създадена в съавторство с Джеймс Патерсън. И изниква логичният въпрос – кое име върху корицата продава повече, дали това на експрезидента, или пък на автора на трилъри?

Даже имаме отговор – Патерсън е по-продаван в Щатите от Стивън Кинг, Гришам и дори Дан Браун. Така че е ясно кое натежава на везните на читателите.

Кибератака – това е в основата на „Президентът изчезна“. По ирония на съдбата точно това е и една от най-обсъжданите теми в американската политика напоследък.

Иначе Клинтън има опит в писането на книги – и заради биографията си, и заради още едно заглавие, което посвети на дарителството. Но при всяко положение е необичайно президент да застане зад роман… Това вече е новост.

Седмична хроника от Краси Проданов

Прочетете още

57289477_1902053006567482_1210749137553719296_o

Нещата, които изяждат времето ни за четене

Няколко стъпки, които ни приближават към любимите книги ОТКРАДНИ ВРЕМЕ ЗА ЧЕТЕНЕ – това е …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *