Начало / Свят / Бил Клинтън превзе славата на Едгар Алън По

Бил Клинтън превзе славата на Едгар Алън По

Малко се зачудихме дали пък няма да се хванете за коремите от смях, като чуете това сравнение, ама… май рискът си струва!

bill-clinton

Шпионският роман на бившия президент прехвърли милион продажби. Много е важно обаче не само какво правиш, но и с кого го правиш. „Президентът изчезна“ – The President is Missing, както се казва книгата, е всъщност създадена в съавторство с Джеймс Патерсън. И изниква логичният въпрос – кое име върху корицата продава повече, дали това на експрезидента, или пък на автора на трилъри?

Даже имаме отговор – Патерсън е по-продаван в Щатите от Стивън Кинг, Гришам и дори Дан Браун. Така че е ясно кое натежава на везните на читателите.

Кибератака – това е в основата на „Президентът изчезна“. По ирония на съдбата точно това е и една от най-обсъжданите теми в американската политика напоследък.

Иначе Клинтън има опит в писането на книги – и заради биографията си, и заради още едно заглавие, което посвети на дарителството. Но при всяко положение е необичайно президент да застане зад роман… Това вече е новост.

Седмична хроника от Краси Проданов

Прочетете още

017_Paine_Video_Thumbnail

Памфлет на Томас Пейн е най-популярната книга сред американците

Писателят е майстор на корсети по занаят и журналист по професия „Здравият разум“ излиза преди …