Начало / Свят / Геймън адаптира за телевизия „Добри поличби“

Геймън адаптира за телевизия „Добри поличби“

67509zНийл Геймън ще направи пореден жест в знак на почит на своя колега и учител Тери Пратчет. Майсторът на фентъзито готви телевизионна адаптация на най-популярната им обща книга – „Добри поличби“.

Сър Тери почина през март миналата година. До скоро Геймън отказваше да прави каквото и да било по книгите на Пратчет без него. Той получи разрешение и молба от страна на децата на Пратчет да съживи една от най-популярните им съвместни книги.

„Тери и аз имахме уговорка, че ще работим по свързани с „Добри поличби“ проекти единствено заедно. Всичко по тази книга беше съвместно, дори забележките“, призна Геймън по време на специално събитие в памет на Пратчет. Той допълни, че малко преди смъртта си създателят на Света на диска му е пратил следното писмо: „Искам това да се случи, Нийл. Знам, че си много зает, но никой няма да вложи такава страст, каквато двамата с теб споделихме за старата дама. Щеше ми се да мога да споделя с теб това и да го направим заедно“.

„Работя по сценария на „Добри поличби“ повече от година. Наистина ми се искаше Тери да е тук и да го правим заедно. Или поне да ми се обаждаше по телефона. Трудно е, постоянно търся неговите съвети. Готов съм на 72%“, признава още Геймън.

Това ще е нов опит за екранизиране на „Добри поличби“. Геймън и Пратчет вече разработиха една версия за радио ВВС през 2014 г. Имаше и планове за холивудска продукция през 2002 г. Режисьор беше Тери Гилиъм, а в ролите трябваше са са Джони Деп и Робин Уилямс.

Същевременно се готвят още няколко екранизации по произведения на Тери Пратчет – по „Wee Free Men“ и „Морт“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

3649513

Русия ще остане без книги от Нийл Геймън и Стивън Кинг

Двамата писатели ще откажат да подновят правата Стивън Кинг се радва на огромна популярност на …