Начало / България / Новото заглавие от сагата „Междузвездни войни: Силата се пробужда” е „Последици“

Новото заглавие от сагата „Междузвездни войни: Силата се пробужда” е „Последици“

„Егмонт” завършва пътешествието към „Междузвездни войни: Силата се пробужда” с най-новото заглавие, посветено на междугалактическата сага. „Последици” от Чък Уендиг ще излезе на българския книжен пазар утре, 18 декември, в деня на официалната премиера на дългоочаквания нов епизод. Книгата съдържа изцяло нови истории, разкриващи множество тайни за събитията след „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите”, както и следи, подсказващи развитието на историята в новия филм.

„Група бунтовници, в капан на далечна планета, са единственото, което брани свободата на Галактиката от гнева на Империята.

Втората Звезда на смъртта е унищожена, Императорът и Дарт Вейдър вече ги няма, но войната съвсем не е към края си.

Уморена от битки, бунтовницата Нора Уексли избира грешния момент да потърси мир у дома – на планетата Акива. Точно там се събират оцелелите имперски сили и се готвят за сразяваща контраатака. Но не са включили в сметките си нея и новите й съюзници – синът й, който е технически гений, един забрак ловец на глави и един дезертьор от имперската армия. Те са готови на всичко, за да спасят пленения бунтовник Уедж Антилс и да сложат край на потисническото управление на Империята веднъж завинаги“, се казва в анотацията на книгата.

Чък Уендиг е писател, сценарист и гейм дизайнер. Той е автор на множество романи, включително „Blackbirds“, „Atlanta Burns“, „Zer0es“ и тийн поредицата „Heartland“. Освен това е сред сценаристите на краткия филм „Pandemic“ и на номинирания за награда „Еми“ документален филм „Collapsus“.

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

Pic_Library-of-Alexandria-1024x601

Тайнствените библиотеки – от книгите, филмите и историята

Какво може да е по-вълнуващо от книга, скрита в тайнствена библиотека? Английският в. „Гардиън“ събра …