Начало / България / Дебютният роман на Али Бенджамин е вече в книжарниците

Дебютният роман на Али Бенджамин е вече в книжарниците

„Нещо по въпроса за медузите“ на  Али Бенджамин – един от бестселърите на американския книжен пазар, вече е в българските книжарници. Романът излиза в САЩ през септември 2015 г. и само месец по-късно е в топ 10 на класацията за детски романи на в. „Ню Йорк Таймс“ и сп. „Тайм“. Книгата е сред номинираните детски заглавия за Националната литературна награда на САЩ за 2015 г., както и за годишната награда на портала Goodreads. Списание „Буклист“ нарежда „Нещо по въпроса за медузите“ сред 10-те най-добри дебютни романа през годината.  

Медийният отзвук включва положителни рецензии в най-авторитетните литературни издания. „Пъблишърс Уикли“ го определя като „блестящ пример за падовете и възходите на детството, но е и свидетелство за величието на необятната природа“, а „Ню Йорк Таймс Бук Ревю“ пише: „Децата не само ще научат много от тази книга. Тя дълбоко ще ги развълнува“.

Алисън Бенджамин е отрасла в покрайнините на Ню Йорк в порутена стара къща, която съседите мислели за обитавана от духове. Като дете прекарва часове наред в ловене на буболечки и жаби. „Нещо по въпроса за медузите“ е плод на нейната възхита от природата. Преди да напише първата си самостоятелна книга, тя е съавтор на мемоарната книга на ХИВ-позитивната Пейдж Раул, както и на бестселъра „Вратарят“ на американския професионален футболист Тим Хауърд. Али Бенджамин е член на Дружеството на писателите, занимаващи се с наука. Сътрудничи на различни научнопопулярни издания и сайтове, сред който „Бостън Глоуб Магазин“.

Авторката сама определя творчеството си така:

„Пиша за астрофизици и спортисти, за изследователи на Космоса и на Арктика, за геолози и психолози. Пиша и за страхотни деца. Най-много от всичко обичам да разкажа хубава история. Светът около нас е сложен и неразбираем, но е изпълнен с очарование и чудеса“.

„Нещо по въпроса за медузите“ тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

image0

Джеймс Патерсън интервюира стотици войници за нова книга

Помага му сержант първи клас Мат Еверсман Мат е истински американски герой, който ръководи рейнджърите …