Начало / България / Дебютният роман на Али Бенджамин е вече в книжарниците

Дебютният роман на Али Бенджамин е вече в книжарниците

„Нещо по въпроса за медузите“ на  Али Бенджамин – един от бестселърите на американския книжен пазар, вече е в българските книжарници. Романът излиза в САЩ през септември 2015 г. и само месец по-късно е в топ 10 на класацията за детски романи на в. „Ню Йорк Таймс“ и сп. „Тайм“. Книгата е сред номинираните детски заглавия за Националната литературна награда на САЩ за 2015 г., както и за годишната награда на портала Goodreads. Списание „Буклист“ нарежда „Нещо по въпроса за медузите“ сред 10-те най-добри дебютни романа през годината.  

Медийният отзвук включва положителни рецензии в най-авторитетните литературни издания. „Пъблишърс Уикли“ го определя като „блестящ пример за падовете и възходите на детството, но е и свидетелство за величието на необятната природа“, а „Ню Йорк Таймс Бук Ревю“ пише: „Децата не само ще научат много от тази книга. Тя дълбоко ще ги развълнува“.

Алисън Бенджамин е отрасла в покрайнините на Ню Йорк в порутена стара къща, която съседите мислели за обитавана от духове. Като дете прекарва часове наред в ловене на буболечки и жаби. „Нещо по въпроса за медузите“ е плод на нейната възхита от природата. Преди да напише първата си самостоятелна книга, тя е съавтор на мемоарната книга на ХИВ-позитивната Пейдж Раул, както и на бестселъра „Вратарят“ на американския професионален футболист Тим Хауърд. Али Бенджамин е член на Дружеството на писателите, занимаващи се с наука. Сътрудничи на различни научнопопулярни издания и сайтове, сред който „Бостън Глоуб Магазин“.

Авторката сама определя творчеството си така:

„Пиша за астрофизици и спортисти, за изследователи на Космоса и на Арктика, за геолози и психолози. Пиша и за страхотни деца. Най-много от всичко обичам да разкажа хубава история. Светът около нас е сложен и неразбираем, но е изпълнен с очарование и чудеса“.

„Нещо по въпроса за медузите“ тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …