Начало / България / И Алегзандър Маккол Смит се включи в „Проекта Остин“

И Алегзандър Маккол Смит се включи в „Проекта Остин“

Издателство „Еднорог“ публикува трета книга от „Проекта Остин“. Това е амбициозна инициатива, в която се включват съвременни британски писатели, пишещи романи, базирани на класиките на Джейн Остин.

Новото издание е „Ема“ от Алегзандър Маккол Смит. С присъщия си сърдечен хумор и топлота шотландският писател рисува съвременен портрет на Ема, обичаната многознайница на Джейн Остин, създавайки съвършен образец на комедия на нравите.

Дискретната сатира на Алегзандър Маккол Смит и старомодният уют, който той създава чрез своя неподражаем стил на писане, перфектно прилягат на героите и остроумието на  Остин. Въпреки че каретите са заменени от лъскави автомобили, а чашите с чай – изместени от ароматно капучино, историята на Ема си остава прелестно непреходна.

Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет романа. Получава международна известност с поредицата “Дамска детективска агенция № 1”. Носител е на три награди “Автор на годината”. През 2003 г получава наградата „Сага” за хумор, известна още и като „Сребърен Букър”, както и наградата “Духът на Шотландия”. Той е професор по медицинско право в Единбургския университет. Бил е вице-председател на Британската комисия по човешка генетика, председател на комисията по етика на „Бритиш Медикъл Джърнъл” и член на международната комисия по биоетика на ЮНЕСКО. Живее в Единбург с жена си, двете си дъщери и котарака Гордън. В свободното си време свири на фагот в „Наистина ужасния оркестър”.

Прочетете още

wesandersonsjaejones-2

Фентъзито има своята нова принцеса

Когато не пише, С. Джей-Джоунс проучва хороскопа си или пък скача с парашут „Последната нощ …