Начало / България / И Алегзандър Маккол Смит се включи в „Проекта Остин“

И Алегзандър Маккол Смит се включи в „Проекта Остин“

Издателство „Еднорог“ публикува трета книга от „Проекта Остин“. Това е амбициозна инициатива, в която се включват съвременни британски писатели, пишещи романи, базирани на класиките на Джейн Остин.

Новото издание е „Ема“ от Алегзандър Маккол Смит. С присъщия си сърдечен хумор и топлота шотландският писател рисува съвременен портрет на Ема, обичаната многознайница на Джейн Остин, създавайки съвършен образец на комедия на нравите.

Дискретната сатира на Алегзандър Маккол Смит и старомодният уют, който той създава чрез своя неподражаем стил на писане, перфектно прилягат на героите и остроумието на  Остин. Въпреки че каретите са заменени от лъскави автомобили, а чашите с чай – изместени от ароматно капучино, историята на Ема си остава прелестно непреходна.

Алегзандър Маккол Смит е автор на повече от петдесет романа. Получава международна известност с поредицата “Дамска детективска агенция № 1”. Носител е на три награди “Автор на годината”. През 2003 г получава наградата „Сага” за хумор, известна още и като „Сребърен Букър”, както и наградата “Духът на Шотландия”. Той е професор по медицинско право в Единбургския университет. Бил е вице-председател на Британската комисия по човешка генетика, председател на комисията по етика на „Бритиш Медикъл Джърнъл” и член на международната комисия по биоетика на ЮНЕСКО. Живее в Единбург с жена си, двете си дъщери и котарака Гордън. В свободното си време свири на фагот в „Наистина ужасния оркестър”.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

6b56a25ebe3b5f68accdb8ceeb7f5484

8 цитата за новогодишната баница

Ще я направят още по-вкусна… Пък и началото на 2019-а ще е неповторимо! Книгите могат …