Начало / България / Книгата „Майкъл Джордан“ разплака Тити Папазов

Книгата „Майкъл Джордан“ разплака Тити Папазов

Както винаги безкрайно емоционален, известният баскетболен треньор и председател на българската баскетболна лига Константин Папазов проля не една сълза по време на премиерата на книгата на Роланд Лейзънби „Майкъл Джордан“. Представянето се състоя в книжарница „Хеликон – Витоша“ в София, а датата и часът не бяха избрани случайно – 18.23 часа на 23 ноември.

Специални гости освен Папазов бяха президентът на БФБ Георги Глушков, който е единственият българин играл в НБА, журналистите Николай Кръстев и Ивайло Герчев, които разказаха своите истории от допира с легендата Джордан, и шефът на издателство „Жануа’98“  Жана Иванова.

„Тази година нашето издателство посвети на мъжа. Започнахме с „Мишел Платини: Говорим за футбол“, направихме удар с „Майкъл Джордан“ и ще завършим с „Безпощадната истина. Моята автобиография“ от Майк Тайсън. Надяваме се да продължим тази тенденция“, каза Жана Иванова.

Всички гости разказаха интересни случки покрай Майкъл Джордан и възможностите, които са имали да го видят. Накрая стана ясно, че ще има опити легендата да бъде доведена в България, като Тити Папазов заяви, че се надява това да стане най-късно на 17 юли 2017 година, когато ще е неговият 50-годишен юбилей.

„Това е книга, която трябва да я има в библиотеката на всяко семейство. И не само за красота, а за да могат всички да я прочетат. Най-вече младите, защото нашият народ има нужда от мотивация, борбеност, дух и въжделения“, коментира Папазов.

Георги Глушков пък обяви, че БФБ ще  подари на всичките състезатели от националните отбори през следващото лято.

„Джордан изведе НБА до нови висоти. Той е не само пример за баскетбола, но и за всеки спортист“, сподели Глушков.

Прочетете още

249870_190493034334820_2355148_n

Роланд Лейзънби: На два пъти спрях работата си по книгата „Майкъл Джордан“ от изтощение

Една от най-пълните и пространни биографии на баскетболната легенда Майкъл Джордан предстои да излезе на …