Начало / България / Георги Глушков и Тити Папазов ще са гости на премиерата на биографията на Майкъл Джордан

Георги Глушков и Тити Папазов ще са гости на премиерата на биографията на Майкъл Джордан

Единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, Георги Глушков ще е гост на премиерата на излязлата наскоро биография на най-великия баскетболист в историята Майкъл Джордан. Книгата е написана от американския журналист Роланд Лейзънби и е на българския пазар с марката на издателство „Жануа‘98“. Представянето ще е на символичната дата 23 ноември от 18,23 ч в най-високата книжарница в София – „Хеликон Витоша“.

В момента Георги Глушков е президент на Българската федерация по баскетбол. Той игра в НБА през 1984 г. с екипа на „Финикс Сънс“, но точно тази година Джордан е контузен.

Друг специален гост на премиерата ще е президентът на баскетболния „Левски 2014“ и председател на мъжката елитна лига у нас – Константин Папазов. Тити, както е известен на феновете, е един от най-запалените фенове на Майкъл Джордан в България. Не веднъж Папазов е казвал, че именно легендарният номер 23 на „Чикаго Булс“ е основният му мотив да стане баскетболен треньор. Като такъв той се подвизаваше в „Славия“, „Лукойл Академик“, „Левски“ и националния отбор за мъже.

Сред гостите, които ще разказжат впечатленията си от книгата „Майкъл Джордан“, ще са и двама популярни журналисти, които са сред малцината българи, имали щастието да се приближат до Въздушния – Николай Кръстев от в. „Труд“ и Ивайло Герчев от БНР.

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …