Начало / България / Биографията на Майкъл Джордан ще е в книжарниците от утре

Биографията на Майкъл Джордан ще е в книжарниците от утре

След близо едномесечно забавяне биографията на най-великия баскетболист в историята Майкъл Джордан ще бъде от утре в българските книжарници. Колосалният труд от над 700 страници на американския журналист Роланд Лейзънби трябваше да се появи на пазара у нас още в началото на октомври, но издателите предпочетоха да го задържат, за да пуснат едновременно и трите варианта на книгата.

„Майкъл Джордан“ излиза в три издания със символика в цените – с меки корици за 23 лева (23 е най-популярният номер, с който Джордан играе), с твърди корици за 29 лева (9 е номерът, с който Джордан играе на Олимпиадата в Барселона през 1992 година). Третият вариант е с нумизматична стойност, от който са отпечатани само 100 екземпляра и е на цена от 45 лева (45 също е един от номерата, с който Джордан играе). Всяка от стоте нумизматични книги притежава свой собствен номер – от 1 до 100. В него освен текста на книгата са включени и разкази на няколко българи, които са се докосвали до Майкъл Джордан. Сред тях са журналистите Николай Кръстев, Ефрем Ефремов, Ивайло Герчев и писателя журналист Иво Иванов, както и мнение от единствения българин играл в НБА – Георги Глушков.

Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“. „Michael Jordan: The Life“ бе преведена на няколко китайски наречия, италиански, полски, френски, чешки и словашки. В Австралия пък интересът бе толкова голям, че бе издаден четвърти тираж.

Свързани заглавия

Роланд Лейзънби: На два пъти спрях работата си по книгата „Майкъл Джордан“ от изтощение

Роланд Лейзънби: Майкъл Джордан направи чудо за времето си

„Майкъл Джордан“ тук

Богато разнообразие от над 20 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg или на 02 460 40 40!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „USА Today” за най-продаваните книги в САЩ

Седмичната класация на „USA Today” за най-продаваните книги в САЩ бе обновена 1  юли. Изданието …