Начало / България / Биографията на Майкъл Джордан ще е в книжарниците от утре

Биографията на Майкъл Джордан ще е в книжарниците от утре

След близо едномесечно забавяне биографията на най-великия баскетболист в историята Майкъл Джордан ще бъде от утре в българските книжарници. Колосалният труд от над 700 страници на американския журналист Роланд Лейзънби трябваше да се появи на пазара у нас още в началото на октомври, но издателите предпочетоха да го задържат, за да пуснат едновременно и трите варианта на книгата.

„Майкъл Джордан“ излиза в три издания със символика в цените – с меки корици за 23 лева (23 е най-популярният номер, с който Джордан играе), с твърди корици за 29 лева (9 е номерът, с който Джордан играе на Олимпиадата в Барселона през 1992 година). Третият вариант е с нумизматична стойност, от който са отпечатани само 100 екземпляра и е на цена от 45 лева (45 също е един от номерата, с който Джордан играе). Всяка от стоте нумизматични книги притежава свой собствен номер – от 1 до 100. В него освен текста на книгата са включени и разкази на няколко българи, които са се докосвали до Майкъл Джордан. Сред тях са журналистите Николай Кръстев, Ефрем Ефремов, Ивайло Герчев и писателя журналист Иво Иванов, както и мнение от единствения българин играл в НБА – Георги Глушков.

Книгата излезе миналото лято в САЩ и бързо предизвика сензация. Тя попадна в класацията на най-добрите спортни заглавия на „Ню Йорк Таймс“. „Michael Jordan: The Life“ бе преведена на няколко китайски наречия, италиански, полски, френски, чешки и словашки. В Австралия пък интересът бе толкова голям, че бе издаден четвърти тираж.

Свързани заглавия

Роланд Лейзънби: На два пъти спрях работата си по книгата „Майкъл Джордан“ от изтощение

Роланд Лейзънби: Майкъл Джордан направи чудо за времето си

„Майкъл Джордан“ тук

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …