Начало / България / Продължението на „Милениум” ще бъде в книжарниците от 30 ноември

Продължението на „Милениум” ще бъде в книжарниците от 30 ноември

На 30 ноември излиза българското издание на един от най-безапелационните и най-дискутирани световни бестселъри тази година – „Онова, което не ме убива” на Давид Лагеркранс, продължение на култовата трилогия „Милениум”, подписана от шведския писател и журналист Стиг Ларшон, съобщи „Колибри“.

„Милениум. Онова, което не ме убива“ среща читателя отново с Микаел Блумквист в момент, в който вестник „Милениум” е на ръба на оцеляването. Спасението произтича от едно телефонно обаждане. То отприщва поредица от неудържими събития и обрати, в които са замесени: американската Агенция за национална сигурност, компютърна компания „Солифон“ и руската мафия в противоборство с шведския топизследовател Франс Балдер, разработил алгоритъм за създаване на изкуствен интелект, малкия му син аутист Аугуст, служителите от шведската полиция Ян Бублански и Соня Мудиг, специалиста по ИТ-сигурност Ед Нийдъм, младоците от Републиката на хакерите с шантави имена като Чумата, Боб Песа, Маца… И най-вече добре познатата ни от трилогията на Стиг Ларшон суперхакерка Лисбет Саландер с прякор Осата, за която важи прочутата фраза на Ницше: „Онова, което не ме убива, ме прави по-силен”.

Давид Лагеркранс е популярен шведски журналист и писател, автор на десетина романа. Придобива международна известност с биографичната си книга за шведския футболист от босненско-хърватски произход Златан Ибрахимович. Романът „Онова, което не ме убива” е продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон, без да се уповава на записките на покойния писател. От поредицата на Стиг Ларшон досега са продадени над 82 милиона екземпляра в цял свят, а от романа на Давид Лагеркранс, чиято световна премиера се състоя на 27 август тази година, вече са реализирани над 2,5 милиона копия. Продажбите на трите знаменити книги на Стиг Ларшон отбелязаха нов подем след като сензационното продължение на Давид Лагеркранс стана факт. След шведските киноадаптации на трите романа през 2011 г. излезе холивудската екранизация на „Мъжете, които мразеха жените” с оригинално заглавие „Момичето с драконова татуировка”, под режисурата на Дейвид Финчър.

Свързани заглавия

„Милениум. Онова, което не ме убива“ от Давид Лагеркранс (анотация и откъс)

„Милениум 4“ излиза на български език на 23 ноември

Давид Лагеркранц: Лисбет Саландер промени криминалната проза завинаги

Критиците признаха качествата на романа на Давид Лагеркранц за Лисбет Саландер

Последният роман от „Светът на диска“ и продължението на „Милениум“ излизат едновременно

Подробности за сюжета на продължението на трилогията на „Милениум“ от Стиг Ларшон бяха разкрити

Продължението на трилогията „Милениум“ е с ново заглавие

Продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон излиза в поне 35 страни през август

Ще има продължение на трилогията „Милениум“ на Стиг Ларшон

Трилогията „Милениум“ тук

Прочетете още

caabe057-b383-45b6-a5ac-540729a8adef-400x6001

Давид Лагеркранс ще напише още 2 книги за Лисбет Саландер

Давид Лагеркранс има договор за написването на още 2 книги от поредицата „Милениум“ на Стиг Ларшон, …