На фокус
Начало / България / „Краят на властта“ на Мойзес Наим излиза на български език

„Краят на властта“ на Мойзес Наим излиза на български език

Една от любимите книги на основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг и първа в предпочитанията на книжния му клуб за 2015 г. „Краят на властта“ от Мойзес Наим ще излезе на български език. Тя ще бъде в книжарниците на 20 ноември, обявиха от издателство „Изток Запад“.

Наим е бивш редактор на Foreign Policy и носител на множество награди за идеите си. В „Краят на властта“ той твърди, че властта има свойството да се мести, и не само от запад на изток и от север на юг, но и от палатите към площадите.

„Хегемонията на огромните корпорации все повече отстъпва пред младите и амбициозни стартъп предприятия. Същата тази власт не просто се прехвърля, но и разлага с течение на времето. Онези, които я притежават, днес са изправени пред ограничения в нейното упражняване, непознати в миналото. В труда си Наим хвърля светлина върху борбата между някога могъщите глобални властници и зараждащите се микросили, които се изправят срещу заложените забрани. Позовавайки се на провокативни, невиждали досега бял свят изследвания, авторът показва как тези нови фактори в глобален мащаб водят до свалянето на тирани и монополи и проправянето на множество нови възможности. Този импулс за противоинституционално поведение също носи своите рискове,  водещи до хаос и потъпкване на базисни норми на човешко поведение“, се  казва в анотацията на книгата на Наим.

Наим умело наблюдава рязки промени, настъпили във множество поприща: бизнес, религия, образование, семейни взаимотношения и всички въпроси, обвързани с политиката на война и мир. Някогашните бариери, издигани от властимащите, биват методично разбивани от обречени на собствената си дързост смели революционери. Наим предлага един реалистичен сценарий за края на властта – и как той ще промени нашия свят.

През януари „Краят на властта“ бе избрана от основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг за книга на месеца в Литературния му клуб  в социалната мрежа. Това предизвика огромен интерес сред почитателите му и само за дни тиражът на изданието в „Амазон“ бе изчерпан.

Свързани заглавия

Мойзес Наим: В страните от Арабската пролет има много играчи, които имат власт, но никой няма способността да управлява

Марк Зукърбърг препоръча роман на Иън Банкс в клуба си за книги

Философия и наука са на фокус в клуба за книги на Марк Зукърбърг

Клубът за книги на Марк Зукърбърг се бори срещу страха от ваксини в САЩ

Марк Зукърбърг представи книга на Стивън Пинкър в литературния си клуб

Първата препоръчана книга от Марк Зукърбърг е все още свободна за България

Тиражът на книга бе изчерпан за часове заради читателския клуб на Зукърбърг

Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

maxresdefault

Най-несимпатичните персонажи от книгите

Герои, за които вратите ни остават затворени, събрахме сега Предложенията за неприятни образи дойдоха всъщност …