Начало / България / „Краят на властта“ на Мойзес Наим излиза на български език

„Краят на властта“ на Мойзес Наим излиза на български език

Една от любимите книги на основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг и първа в предпочитанията на книжния му клуб за 2015 г. „Краят на властта“ от Мойзес Наим ще излезе на български език. Тя ще бъде в книжарниците на 20 ноември, обявиха от издателство „Изток Запад“.

Наим е бивш редактор на Foreign Policy и носител на множество награди за идеите си. В „Краят на властта“ той твърди, че властта има свойството да се мести, и не само от запад на изток и от север на юг, но и от палатите към площадите.

„Хегемонията на огромните корпорации все повече отстъпва пред младите и амбициозни стартъп предприятия. Същата тази власт не просто се прехвърля, но и разлага с течение на времето. Онези, които я притежават, днес са изправени пред ограничения в нейното упражняване, непознати в миналото. В труда си Наим хвърля светлина върху борбата между някога могъщите глобални властници и зараждащите се микросили, които се изправят срещу заложените забрани. Позовавайки се на провокативни, невиждали досега бял свят изследвания, авторът показва как тези нови фактори в глобален мащаб водят до свалянето на тирани и монополи и проправянето на множество нови възможности. Този импулс за противоинституционално поведение също носи своите рискове,  водещи до хаос и потъпкване на базисни норми на човешко поведение“, се  казва в анотацията на книгата на Наим.

Наим умело наблюдава рязки промени, настъпили във множество поприща: бизнес, религия, образование, семейни взаимотношения и всички въпроси, обвързани с политиката на война и мир. Някогашните бариери, издигани от властимащите, биват методично разбивани от обречени на собствената си дързост смели революционери. Наим предлага един реалистичен сценарий за края на властта – и как той ще промени нашия свят.

През януари „Краят на властта“ бе избрана от основателя на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг за книга на месеца в Литературния му клуб  в социалната мрежа. Това предизвика огромен интерес сред почитателите му и само за дни тиражът на изданието в „Амазон“ бе изчерпан.

Свързани заглавия

Мойзес Наим: В страните от Арабската пролет има много играчи, които имат власт, но никой няма способността да управлява

Марк Зукърбърг препоръча роман на Иън Банкс в клуба си за книги

Философия и наука са на фокус в клуба за книги на Марк Зукърбърг

Клубът за книги на Марк Зукърбърг се бори срещу страха от ваксини в САЩ

Марк Зукърбърг представи книга на Стивън Пинкър в литературния си клуб

Първата препоръчана книга от Марк Зукърбърг е все още свободна за България

Тиражът на книга бе изчерпан за часове заради читателския клуб на Зукърбърг

Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Прочетете още

maxresdefault

Най-несимпатичните персонажи от книгите

Герои, за които вратите ни остават затворени, събрахме сега Предложенията за неприятни образи дойдоха всъщност …