Начало / Свят / Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Марк Зукърбърг направи Литературен клуб във „Фейсбук“

Нов мащабен проект за потребителите на най-голямата социална мрежа – „Фейсбук“ подготви създателят й Марк Зукърбърг. Притеснен от критиките, че мрежата му вреди на способността за концентрация и пречи на четенето на книги, американецът обяви, че от този месец стартира свой нов литературен клуб. На всеки две седмици той ще обявява заглавието на книгата, която чете, и ще кани над 30 милиона потребители да се присъединят към четенето и да обсъждат съдържанието й.

„Много съм развълнуван от моето книжно предизвикателство. Ще откриете, че четенето на книги е много изпълващо в интелектуален план. Книгите ви позволяват да изследвате една сфера, но и да откриете нови неща за себе си в неподозирана дълбочина, която не може да ви даде нито една друга медия в днешно време. Надявам се да удържа собствената си медийна диета, като прочета възможно най-много книги“, твърди в изявление Зукърбърг.

В края на годината пък всеки потребител ще може да види своята година в книги, както напоследък това може да направи в снимки и събития. До момента инициативата е събрала над 122 000 почитатели, макар да бе пусната в неделя следобед. Така Зукърбърг се надява да надмине по популярност читателския клуб на Опра Уинфри. Първият избор на основателя на „Фейсбук“ за четене е книгата „The End of Power“ от Мойзес Наим.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …

Един коментар

  1. …четенето на книги е много изпълващо в интелектуален план…

    И изборът на М Зукърбърг за книга и автор – “ Политолог Мойзес Наим в книге «The End of Power» доказывает, что перевороты из редкого явления становятся правилом. «Власть теперь легче захватить, но труднее использовать и удержать», — пишет он….“

    Аз бих стартирала с Толстой ,а защо не и Сергей Минаев ,В Пелевин …

    Интимно занимание си е четенето :-)

    Политолозите са най-накрая на редичката ми
    Журналистите – пък въобще нямат място