Начало / Без категория / Най-несимпатичните персонажи от книгите

Най-несимпатичните персонажи от книгите

Герои, за които вратите ни остават затворени, събрахме сега

stephen-king-it-pennywise

Предложенията за неприятни образи дойдоха всъщност от вас. Попитахме ви кой литературен герой не бихте поканили никога на парти – и събрахме компания от опасни персони и откровени неприятници. Макар че както веднага отбеляза Марияна Станчева, „лошите образи имат своите предимства – често те остават неразбрани, но в повечето случаи са многопластови, сложни, въздействащи персонажи с изключителен интелект”.

И все пак, ето един кратък списък на ония, които са нежелани у дома… При някои е ясно защо от пръв прочит, но за други се налага човек доста да се замисли или пък… направо да препрочете книгата :)

party

Честно казано, стана ни жал например за Емил от Льонеберя, но както обясни Станислава, от която дойде предложението, „представяте ли си после какви поразии ще има”… Накрая още едно мнение, на Ралица Маркова, която казва, че не би поканила лош събеседник и се плеска по челото: „О, то пък в литературата няма такъв…Тогава, не бих поканила за първия купон трезвеник. Ох, май повече от половината отпадат… Добре де, трезвениците на втория купон. На третото парти са добре дошли философите – ще засекат тези от първото парти и ще стане диалога…Ама то така или иначе се смесиха компаниите – купон да става! Добре дошли сте всички!

На всички, включили се в играта на нашата фейсбук страничка, от сърце благодарим!

Мненията събра Краси Проданов

Прочетете още

anita-jankovic-AowxSxBwv_4-unsplash

Четене преди сън удвоява речника на децата

Книгите са ключови за тях Четящите родители са истинска благословия за най-малките – достатъчно е …