Начало / "Четящият човек" / Любимите литературни герои

Любимите литературни герои

Малко от книгите, които ни карат да се влюбим в тях

123532908_10151315724829975_780138134379998864_n

Попитахме ви точно това – в кой литературен герой сте били влюбени. От време на време решаваме да проверим вкусовете си на нашата фейсбук страничка и се радваме, че винаги се получават интересни дискусии. А така беше и сега…

Май съм влюбена в гадняр”, призна си например Ана-Мария Попова и посочи Локи от „Скандинавска митология” на Нийл Геймън. Обикновено хубавите момичета са за гаднярите, отвърнахме ѝ ние.

Пофилософствахме си и с Габриел Ка. Тя ни попита дали според нас една жена трябва да се влюбва в женски образи от книгите. Ние го разтълкувахме така: понякога човек се влюбва в образ от своя пол в желанието си да заприлича на него… Особено в детските години!

В дискусията се включи и нашата приятелка и колега Ваня Хинкова. Тя призна, че е въздишала тайно и явно по Атос от „Тримата мускетари”. „Харесваше ми неговата бледност, благородство и нежно сърце”, изповяда се Ваня пред нас.

Без да губим обаче повече време, ето някои от литературните герои, в които си струва да се влюбим. Източник сте вие, най-прекрасните читатели!

geroi

Отговорите обобщи Краси Проданов

Прочетете още

Al

Деня на Алиса отбелязваме на 4 юли

Фантазия, алегории, абсурдни ситуации – всичко това я прави необикновена Любимата книга от Луис Карол …