Начало / Свят / Американците се отказват от четците, „Waterstones“ спира продажбите на „Kindle“

Американците се отказват от четците, „Waterstones“ спира продажбите на „Kindle“

Все по-малко американци притежават електронни четци, съобщи thebookseller.com. Такива са резултатите от проучване на „Pew Research Centre“, проведено по-рано тази година. Интервюирани са 1907 души, граждани на САЩ, като 19% от тях твърдят, че имат такива устройства. В началото на 2014 г. положителен отговор са дали 32% от интервюираните, което е значителен спад.

От седемте дигитални устройства, които покрива проучването – четци, мобилни телефони, портативни конзоли за игри, настолни компютри или лаптопи, Mp3 плеъри, таблети и настолни конзоли – най-използвани са мобилните телефони. 92% от американците съобщават, че имат такива.

„Тези промени се дължат на факта, че смартфоните стават все по-мултифункционални. Те събират в себе си всичко. На тях се слуша музика, четат се книги и се играят игри. Какво е съотношението в използването на дигитални устройства и тяхното приложение в социален и културен аспект. Понякога дори има важен политически и макроикономически последствия от начина, по който хората използват джаджите си. Засегнати са всички големи медийни възможности, както и всички индустрии, свързани с аудио, видео и текстово съдържание“, твърдят от „Pew Research Centre“.

По-рано този месец стана ясно, че най-голямата верига книжарници в Обединеното кралство – „Waterstones“, възнамерява да спре да продава четеца на „Амазон“, „Kindle“, в по-голямата част от своите магазини. Причината са ниските продажби, определени от книготърговците като жалки. От „Waterstones“ ще използват освободеното пространство за още печатни книги.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

EBookreal

5 причини да не избягваме традиционните книги

Сравненията между печатните и електронните книги няма да спрат. Любителите на литературата обаче вече се …