Начало / България / Първата пълна биография на „Уайтснейк” излезе на български

Първата пълна биография на „Уайтснейк” излезе на български

„Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк” е първият опит да бъде описана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл, е вече в книжарниците. Много се е изписало досега за „Бялата змия”, но досега  никой не се беше осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в „Дийп Пърпъл” до създаването на най-големите хитове на „Уайтснейк” и до световните турне, които продължават и до днес.

От „Отплаване” читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на Here I Go Again и защо песента Fool For Your Loving е била написана в конюшня. Книгата описва бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Авторът припомня участието на Джон Лорд в „Уайтснейк” и идването на Стив Вай, а също и неприятните спорове за пари и авторски права. Не е пропуснат и личният живот на самия Ковърдейл, като авторът отделя специално внимание на връзката на Ковърдейл с Тоуни Китейън – сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за „Уайтснейк” и разделя Ковърдейл от бандата.

С над 50 книги на тема рок и метъл канадският журналист от руски произход Мартин Попов е един от най-опитните изследователи на родословното дърво на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока  и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.

„Отплаване” тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

403706160_721536976687762_289316711754404712_n

Дом, пълен с красиви класики, е благословия

Избираме няколко за топла и романтична Коледа Библиотеката вкъщи се пълни неусетно, изведнъж започваме да …