Начало / България / Първата пълна биография на „Уайтснейк” излезе на български

Първата пълна биография на „Уайтснейк” излезе на български

„Отплаване. Фантастичното пътешествие на Уайтснейк” е първият опит да бъде описана цялата история на групата на Дейвид Ковърдейл, е вече в книжарниците. Много се е изписало досега за „Бялата змия”, но досега  никой не се беше осмелявал да събере на едно място фактите от дългия живот на групата – от корените на Ковърдейл в „Дийп Пърпъл” до създаването на най-големите хитове на „Уайтснейк” и до световните турне, които продължават и до днес.

От „Отплаване” читателите ще разберат от какво е вдъхновен текстът на Here I Go Again и защо песента Fool For Your Loving е била написана в конюшня. Книгата описва бурните отношения между великите музиканти, както и сблъсъците с моралистите заради нецензурните текстове и неприличните обложки. Авторът припомня участието на Джон Лорд в „Уайтснейк” и идването на Стив Вай, а също и неприятните спорове за пари и авторски права. Не е пропуснат и личният живот на самия Ковърдейл, като авторът отделя специално внимание на връзката на Ковърдейл с Тоуни Китейън – сексапилната жена от клиповете на групата, която мнозина обвиняват, че се е превърнала в нещо като Йоко Оно за „Уайтснейк” и разделя Ковърдейл от бандата.

С над 50 книги на тема рок и метъл канадският журналист от руски произход Мартин Попов е един от най-опитните изследователи на родословното дърво на твърдата музика. Той е огледал подробно всяко клонче от огромното родословно дърво на рока  и е извлякъл от там всичко, което меломаните си заслужава да знаят за своите любими групи.

„Отплаване” тук

Прочетете още

smile--644x362

100-те най-продавани книги в „Хеликон“ от издадените през 2018 г.

Устойчива на времето и неподвластна на страсти, класацията на „Хеликон“ отново се явява барометър на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *