Начало / Свят / Кевин Костнър публикува роман за мистериозна група откриватели

Кевин Костнър публикува роман за мистериозна група откриватели

На англоезичния книжен пазар излезе дебютният роман на холивудския актьор Кевин Костнър, съобщи ew.com. Той е със заглавие „The Explorers Guild: Volume One: A Passage to Shambhala“. Книгата е начало на поредица. Тя е написана в съавторство с Джон Беърд и илюстратора Рик Рос. Романът е в духа на творчеството на Робърт Луис Стивънсън и Жул Верн.

Книгата разказва за мистериозен клуб, наречен Гилдията на изследователите. Това са хора, чиято цел е да отидат на местата, на които не е стъпвал човешки крак и да разберат кои от разпространените предания са просто митове и в кои от тях има истина. Тайните, които те търсят, се крият в планини, океани, пустини и ледове.

Действието в първата книга от серията се развива в годините на Първата световна война, когато Западната цивилизация е пред колапс. Гилдията поема на пътешествие за откриването на древен златен будистки град. Главните герои ще минат от полярния лед през монголските пустини, подземните канали на Азия и до хималайските масиви.

„The Explorers Guild: Volume One: A Passage to Shambhala“ изобилства и от живописни пейзажи, нарисувани от художника Рик Рос.

Кевин Костнър е роден през 1955 г. Печелил е два пъти „Оскар” и два пъти „Златен глобус”. Неговата игра се основава на искреността на персонажа, който почти винаги достига до сърцето на зрителя. Голямо хоби му е кънтри музиката, като има своя група, с която записва албуми и прави концерти. Известни филми с негово участие са: „Недосегаемите”, „Танцуващият с вълци”, „Воден свят”, „Месия на бъдещето”, „Спасителен отряд” и др.

Свързани заглавия
Кевин Костнър започва да пише романи

Прочетете още

Author Wilbur Smith in Perth with his new book, The Triumph of the Sun.

Почина най-продаваният южноафрикански писател

Книгите му са отпечатани в повече от 140 млн. тираж Уилбър Смит стана известен най-вече …