Начало / Свят / Джаки Колинс в последното си писмо: Преглеждайте се редовно и живейте на пълни обороти

Джаки Колинс в последното си писмо: Преглеждайте се редовно и живейте на пълни обороти

В края на септември на 77 години почина Джаки Колинс. В продължение на десетилетия писателката радваше жените в цял свят с романтичните си романи за разкрепостени героини. Тя почина от рак на гърдата, с който се бореше в продължение на 6 години и половина. В последното си писмо до читателите, публикувано на официалния й сайт, авторката ги призовава да се преглеждат редовно и да живеят на пълни обороти.

„Както знаете, аз живея пълноценно вече 6 години и половина с четвърти стадий на рак на гърдата. След като октомври е месецът, посветен на борбата с тази болест, моето послание е следното: Ранното откриване на тумора, спасява животи! Правете си редовни мамографии и съветвайте близките си да правят същото. Ракът не е нужно да бъде смъртна присъда. Вие, или някой, когото обичате, може да живее прекрасно въпреки диагнозата. Бъдете добри и благодарни. Никога не подценявайте силата на ума си. Радвайте се на това, което обичате, и живейте на пълни обороти, защото утрешният ден не е обещан на никой от нас. Каквито и да са болките и страданията ви в живота, не им позволявайте да ви превърнат в жертва. Нека битката ви превърне в пример за другите, в герой! Сега продължавам да пиша. Бъдете здрави, рискувайте и ви пожелавам късмет!“, пише Колинс.

Продадени са над 500 милиона копия в цял свят от нейните романи, което я прави една от най-четените писателки в историята. Преди да почине Колинс е пожелала 20% от продажбите на самопубликуваните й книги за месец октомври да бъдат дарени на благотворителната организация „Susan G Komen“, която се занимава с борбата с рака.

Свързани заглавия
Почина писателката Джаки Колинс

Джаки Колинс, Маргарет Атууд и Джоджо Мойс оглавяват литературния фестивал в „Туитър“

Джаки Колинс получи Орден на Британската империя

Джаки Колинс ще се самоиздава

Книгите на  Джаки Колинс тук

Фото: goodreads.com