Начало / Свят / Джаки Колинс ще се самоиздава

Джаки Колинс ще се самоиздава

Известната писателка Джаки Колинс ще влезе в сферата на електронното самоиздаване, информира thebookseller.com. Първата е-книга, която тя ще лансира на пазара е ново издание на популярния й роман „Бедната малка кучка”.

Колинс е издавана от „Макмилън” в САЩ и „Саймън & Шустър” в Обединеното кралство. Тя обаче иска да еспериментира с нов тип публикуване. „Искам да бъда иновативна и да направя подарък на феновете ми. Това е абсолютен експеримент. Може да се продадат 2 копия, а може и 200 000. Кой знае”, казва авторката.

„Ако бъде постигнат успех, може би ще продължа да работя по този начин, защото пиша книга от кратки разкази, а издателите ми казват, че кратките разкази не се продават”, добави тя.

Джаки Колинс е английска романистка и бивша актриса, родена през 1937 г. Тя е авторка на 28 романа, всички от които са били в бестселър листа на „Ню Йорк таймс”. Книгите й са продадени в над 400 милиона копия по цял свят и са преведени на 40 езика. На български са пиздадени „Богиня на отмъщението”, „Бедната малка кучка”, „Фатална прегръдка”, „Връзки в Ел Ей” и др.

Свързани заглавия
Защо бъдещето е на самоиздаващите се автори
Самоиздаващият се автор Джон Лок подписа със „Саймън & Шустер”

Книгите на Джаки Колинс тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …