Начало / Свят / Почина писателката Джаки Колинс

Почина писателката Джаки Колинс

Авторката на любовни романи Джаки Колинс почина от рак на гърдата на 77-годишна възраст, съобщи в. „Ню Йорк Таймс“. Родената във Великобритания писателка от години се бори с коварната болест и се предаде в Лос Анджелис.  Тя е автор на над 30 романа, продадени в над 500 милиона копия по цял свят.

Едни от най-популярните й книги разказват за Холивуд, където от години звезда е сестра й – актрисата Джоан Колинс. Блясъкът, славата, богатите и красивите са най-честите герои в книгите й, а Лъки Сантейнджело е един от любимите персонажи в историята на съвременните романси. Умението й да разкрива човешкия лик на недостижимите звезди спечелиха обичта и уважението на милиони жени по света. Още първата й книга „Светът е пълен с женени мъже“, излязъл през 1968 г. й печели слава.

От най-известните й романи е поредицата „Холивудски съпруги“ – „Холивудски съпруги: новото поколение“, „Холивудски мъже“  и „Холивудски разводи“, филмирани през 2003 г. с Фара Фосет, Джак Скалия и др. в главните роли.

Джаклин (Джаки) Колинс е родена на 4 октомври 1937 г. в Лондон. Има три дъщери – Трейси, Тифани и Рори. Първият й съпруг е Оскар Лерман, който умира от рак през 1992 г., 27 години след сватбата им. 4 години по-късно се сгодява за Франк Калканини, който обаче също е покосен от рак.

Свързани заглавия

Джаки Колинс, Маргарет Атууд и Джоджо Мойс оглавяват литературния фестивал в „Туитър“

Джаки Колинс получи Орден на Британската империя

Джаки Колинс ще се самоиздава

Книгите на  Джаки Колинс тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …