Начало / Свят / Правят сериал за Джоан и Джаки Колинс

Правят сериал за Джоан и Джаки Колинс

10005022-6721341-image-m-172_1550593848422Романтичните истории Джаки Колинс продължават да вълнуват милиони читатели по цял свят. Интересът към нея и сестра й – популярната актриса Джоан Колинс, остава жив.

Доказателство за това е готвеният сериал от шест серии, разказващ за живота им. Драмата разкрива пътят към славата през 80-те на двете дами. Филмът със заглавие „Джоан и Джаки“ е дело на „Фейбъл Пикшърс“ и е продукция на „Сони“.

Актрисата, която днес е на 85 години, и писателката, се къпят в блясъка на славата и са в центъра на шоубизнеса от десетилетия. Джоан проби в киното по време на златната му ера – в средата на ХХ век, като още през 1955 се превърна в звезда след участието си в „Земя на фараони“. Най-много слава обаче й носи сериалът „Династия“ през 1981 г., който й носи и „Златен глобус“.

Джаки Колинс, която е по-младата сестра, пък е автор на 32 бестселърови романа, които са вдъхновени от живота и блясъка на Холивуд. Книгите й са преведени на 40 езика и са продадени в над 500 милиона копия по цял свят. Осем от тях са адаптирани за екрана. Тя почина през септември 2015 г., две седмици преди 78-мия си рожден ден, след близо седемгодишна борба с рака на гърдата.

Продуцентите на сериала признават, че той представлява „истинска холивудска фантазия – от тийнейджърската спалня в следвоенен Лондон до бляскавия живот в Бевърли Хилс през 80-те … необикновеният живот на две сестри, които сами постигат всичко и разчитат единствено една на друга.“

„Развълнувана съм от това, че толкова престижен екип иска да разкаже нашата история. Знам, че Джаки също щеше да се чувства така!“, казва Джоан.

Дъщерите на Джаки – Тифани и Трейси, които се раждат от връзката й с Оскар Лерман, добавят: „Много сме радостни, че „Сони Пикчърс“ ще възпроизведат живота на майка ни и леля ни и че ще разкажат за пътя им към славата. Докато растяхме, мама ни казваше: „Момичетата могат да постигнат всичко!“ и Джоан и Джаки категорично доказаха това!“