Начало / Свят / Шестима писатели се конкурират за „Goldsmiths Prize“

Шестима писатели се конкурират за „Goldsmiths Prize“

Шестима писатели се конкурират за тазгодишното издание на наградата „Goldsmiths Prize“, съобщи thebookseller.com. Това са Кевин Бари с „Beatlebone“, Ричард Биърд с „Acts of the Assassins“, Магнус Милс с „The Field of the Cloth of Gold“, Макс Портър с „Grief is the Thing with Feathers“, Адам Търлуел с „Lurid & Cute“ и Том Маккарти със „Satin Island“. Победителят ще бъде обявен на 11 ноември и ще получи 10 000 паунда.

Литературният приз се връчва от университета „University of London“ за експериментална художествена проза. Награждават се книги, които разширяват границите на романа. Тази година е едва третото издание на отличието. Досега то беше печелено от жени – Аймиър Макбрайд за „A Girl Is a Half-formed Thing“ и Али Смит за „How to Be Both“. Макбрайд е част от тазгодишния екип на журито.

Джош Коен, председател на журито, коментира:

„След като се насладихме на начините, по които днешните романисти разчупват рамките на собствения си жанр, с удоволствие представяме този кратък списък от дръзки и оригинални книги. Ако изобщо нещо свързва тези романи, то е искрена заинтересованост от съвременните житейски проблеми.“

Свързани заглавия
Али Смит с награда за експериментална художествена проза
Отхвърлян от издателите роман спечели награда

Прочетете още

masha-gessen-bw

Маша Гесен: „Никой народ не е само жертва“

Ивицата Газа е като еврейско гето, казва още тя Американската писателка от руски произход заслужи …