Начало / Свят / Известни писатели събират пари за бежанците

Известни писатели събират пари за бежанците

Кризата с бежанците, чийто брой в Европа се увеличава с всеки изминал час, все повече се задълбочава. Известни писатели като Патрик Нес, Джон Грийн и Джоджо Мойс решиха да помогнат, като съберат средства за подпомагането им, съобщи британският „Телеграф“. Иницитива, стартирана от Нес, донесе 60 000 паунда само в рамките на няколко часа.

Патрик Нес стартира кампанията си в „Туитър“. Той заяви, че ще дари 10 000 паунда на благотворителната организация „Save the Children“, ако публиката успее да събере тази сума. Целта беше достигната за два часа. Джон Грийн се присъедини и обяви, че ще удвои следващите 10 000. Примерът им беше последван от други известни автори като Дерек Ланди и Джоджо Мойс. Така за около 5 часа бяха събрани 60 000 паунда.

Всеки, желаещ да направи дарение, може да го стори тук. До момента са събрани над 150 000 паунда, като крайната цел е 200 000.

„Може да съм заблуден, глупав или арогантен, но не ми пука. Аз съм от благословените и това е начинът ми да помогна“, написа в профила си в „Туитър“ Патрик Нес.

Свързани заглавия
Гюнтер Грас критикува нетолерантността към бежанците в последната си книга
Скъсани страници от коран предизвикаха безредици в Германия
Малала Юсафзаи откри училище за сирийски бежанци на рождения си ден
Писатели искат повече грижи за бежанците в Европа
Патрик Нес: Книгите са карти за откриване на идеи

Книги от Патрик Нес тук

Фото: twitter.com/Patrick_Ness

Прочетете още

62971668

Топ 10 на Ню Йорк Таймс (27 февруари – 5 март)

Грета Тунберг и Джоджо Мойс делят популярност в престижната американска класация, всяка от двете в своя …