Начало / "Четящият човек" / Книги, които вдъхновяват, се търсят за онкологията във Велико Търново

Книги, които вдъхновяват, се търсят за онкологията във Велико Търново

Мисия Добро сърце е подхваната от няколко дами

dollar-gill-0V7_N62zZcU-unsplash

Лидия и София се обединяват покрай една чудесна кауза – двете искат да създадат минибиблиотеки в стаите за химиотерапия на Комплексния онкологичен център в старопрестолния град.

Самите те преминават през трудни моменти в живота си и добре знаят какво може да стори мъничко вдъхновение и подкрепа… Книгата, в която има надежда, е истински приятел – с нейна помощ пациентите в търновския център ще могат да мечтаят и да се усмихват, вместо да следят капките до финала на вливанията по време на химиотерапия.

Според статистиката всеки месец около 250 души посещават отделението, впримчени в борба за живот и бъдеще. Затова и Лидия, София и още една млада дама – Ива, молят за дарение от „книги, които вдъхновяват”.

Заглавията могат да са за всяка една възраст – от 20 до 90, уточняват организаторите на дарителската сбирка. Предпочитани жанрове няма – приемат се романи, психологически текстове, автобиографии или портрети на вдъхновяващи личности, също литература за здравословно хранене и начин на живот. Разбира се, и поезия! Единственото условие – книгите да вдъхновяват за живот!

Красивите думи дават възможност на хората, които се лекуват, да обикалят различни светове – казват още организаторите, – и така да се впускат във вдъхновяващи преживявания. Процедурите по химиотерапия са продължителни и всяка възможност хората да откъснат ума си от това, което се случва, е добре дошла!

Наред с книгите се търси още нещо – практични етажерки или малки библиотеки за самите тях. Така и свързваните с неприятни усещания стаи на отделението ще придобият по-уютен вид

rey-seven-_nm_mZ4Cs2I-unsplash

Запишете се в мисията и участвайте с дарение от книги чрез TimeHeroes.org

Информация от TimeHeroes.org
Снимки: Jessica Ruscello Dollar Gill и Rey Seven за Unsplash

Прочетете още

FfDE-gYWAA0LRZC

Доли Партън получи приз за даренията си от книги

Кънтри звездата помага по най-различни начини Медалът „Карнеги” за филантропия се връчва от 2001-а. Чрез …