Начало / Свят / Последният роман от „Светът на диска“ и продължението на „Милениум“ излизат едновременно

Последният роман от „Светът на диска“ и продължението на „Милениум“ излизат едновременно

Последният роман на Тери Пратчет от поредицата „Светът на диска“ и продължението на трилогията „Милениум“ от Стиг Ларшон ще излязат едновременно на британския книжен пазар, съобщи „Гардиън“. „The Shepherd’s Crown“ от починалия през март Пратчет и „The Girl in the Spider’s Web“ от Давид Лагеркранс ще бъдат в британските книжарници от 27 август. Денят за книжарите ще бъде повече от натоварен, след като милиони фенове нямат търпение да придобият копие от очакваните заглавия.

„The Shepherd’s Crown“ ще бъде книга №41 от култовата хумористична фентъзи серия и пета с главна героиня вещицата Тифани. Тя със сигурност ще бъде и последна част, потвърди дъщерята на Пратчет, Риана. Централният обект на верига книжарници „Waterstones“ в Лондон ще започне да разпространява изданието точно в полунощ на 26 срещу 27 август, а различни събития в чест на романа са планирани из цялото Обединено кралство.

С не по-малък интерес читателите очакват да разберат как Лагеркранс е продължил историята на героинята на Стиг Ларшон Лисбет Саландер. От независимата издателска къща „MacLehose Press“ са подготвили първоначален тираж от 250 000 копия. Трите романа на Ларшон – „Мъжeтe, които мразеха жените“, „Момичето, което си играеше с огъня“ и „Взривената въздушна кула“, са продадени в над 75 милиона копия в цял свят.

Тази година е една от най-значимите в сферата на художествената проза. Освен споменатите хитови заглавия, по-рано тази година излязоха и „Go Set a Watchman“ от Харпър Лий и „Грей“ от Е Л Джеймс, които очаквано също се превърнаха в литературни феномени. На 27 август ще излязат още и следващите романи на популярните автори Андрю Милър и Уилям Бойд, както и поредната готварска книга на Джейми Оливър, „Everyday Super Food“.

Така утрешният ден се превръща в най-важния за тази година в индустрията с книги във Великобритания заедно с 8 октомври. Тогава едновременно ще бъдат публикувани над 500 заглавия.

Свързани заглавия
Подробности за сюжета на продължението на трилогията на „Милениум“ от Стиг Ларшон бяха разкрити
Последната част от „Светът на диска“ на Тери Пратчет ще излезе в луксозен колекционерски вариант

Трилогията  „Милениум“ тук

Книги от Тери Пратчет тук

Прочетете още

20221128_He_TOP_Artboard 10

Най-продаваните книги през 2022-а: Годината приключва под знака на Мария Лалева

Читателите вярват на любимите си автори Верни читателски аудитории – и това стои в основата …