Начало / Свят / Джо Абъркромби връща читателите към „Първият закон“ с нов сборник с разкази

Джо Абъркромби връща читателите към „Първият закон“ с нов сборник с разкази

Сборник с разкази от автора на бестселъри Джо Абъркромби ще излезе на британския книжен пазар догодина, съобщи thebookseller.com. Книгата ще бъде със заглавие „Sharp Ends: Stories from the World of The First Law“ и ще бъде публикувана от „Gollancz“ през април 2016 г. Действието в разказите се развива в света на хитовата трилогия на Абъркромби „Първият закон“. Сборникът ще излезе едновременно в печатен и електронен формат.

Изданието ще включва както публикувани преди, така и нови разкази. Читателите отново ще си припомнят обичаните герои от романите „Първият закон: Гласът на острието“, „Първият закон: Преди да увиснат на въжето“ и „Първият закон: Последният довод на кралете“. Трилогията е преведена на български език.

Абъркромби е роден през 1974 г. Той пише в жанр фентъзи. Известен е най-вече с трилогията си „Първият закон“. Книгите от нея са публикувани между 2006 и 2008 г. През 2014 г. Абъркромби стартира нова поредица, „Shattered Sea“, от която вече на книжния пазар са 3 части. Той е автор и на самостоятелни романи.

Свързани заглавия
5 поредици, които да прочетете, докато чакате Джордж Р. Р. Мартин да завърши „The Winds of Winter“
Излиза „Червена страна“ на Джо Абъркромби

Прочетете още

b89a25be-983a-48da-8f88-56b38bee4196-The_Rise_of_Magicks

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс“: Магията на Нора Робъртс пак проработи

The Rise Of Magicks изпревари и новата книга на Джеймс Патерсън Преди Коледа класацията е …