Начало / Свят / Равин от Сакраменто поиска „Амазон“ да спре да продава книги, отричащи Холокоста

Равин от Сакраменто поиска „Амазон“ да спре да продава книги, отричащи Холокоста

Равинът от Сакраменто Менди Коен поиска от „Амазон“ да спре да продава книги, които отричат или изразяват съмнение относно Холокоста, съобщи sacramento.cbslocal.com. Това се случва само седмица след като компанията спря да продава флагове на Конфедеративните американски щати вследствие на престрелка в Южна Каролина, която доведе до смъртта на 9 души.

Според Коен, книгите, които отричат факта, че нацистите са се опитали да изтрият евреите от лицето на земята, са „брутална проява на антисемитизъм“. Коен посочва като примери изданията „Did 6 Million Really Die?“ и „Synagogue of Satan“, които определят историите за газовите камери по време на Втората световна война като измислени. Еврейските общности в района стартираха и петиция в социалните мрежи.

„Амазон“ има списък със забранени за търговия продукти. Това са продукти, които насърчават омраза, насилие, расова, сексуална или религиозна нетолерантност. Засега те отказват коментар по случая с равина Менди Коен. Организацията се присъедини към търговските компании „Walmart“, „Sears“ и „eBay“, които спряха да продават флагове на Конфедеративните американски щати, след като 21-годишният Дилън Рууф уби 9 души в методитската църква в Чарлстън, Южна Каролина, на 17 юни.

Прочетете още

Gargoyle on Notre Dame

„Парижката Света Богородица“ на Юго се превърна в пророчество

Романът стана бестселър за часове в Amazon „ГОЛЕМИТЕ СЪБИТИЯ ИМАТ НЕИЗМЕРИМО ГОЛЕМИ ПОСЛЕДСТВИЯ“ – пише Виктор …