Начало / Свят / Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Най-продаваните книги в „Амазон“ преди коледните празници

Ранглистата се актуализира често, казват от електронния гигант

mari-potter-Zh0mcQuw_EQ-unsplash

Амазон“ се превърна в страшилището, което може да изяде хляба на много независими книжарници – факт е обаче, че гигантът в областта на електронната търговия скъси дистанцията между книгата и нейните читатели. Много независими автори също се възползват от платформата, макар че по върховете по-скоро откриваме проекти на големи издатели и нашумели в момента автори.

Ето кои са най-продаваните книги в „Амазон“ в предколедния период – сравнение с родните книжарници може да направите и сами

Amazon

  1. Книгата за рекорди на Гинес за 2024 г. Изданието се появи на пазара в средата на септември, като тази година негова тема е Синята планета. По страниците има какви ли не налудничави създания от морета и океани, бризът ни носи към корали и атоли, а на дъното пък се крият не един скелет на славен някога кораб. Изданието е специално и заради четвъртата поред колекционерска корица на Род Хънт, която сама по себе си е уникат – съдържа много от рекордите, описани и по страниците на книгата.
  2. Murdle – пълна със загадки книга от Г. Т. Карбър, който предлага на читателите какви ли не престъпни главоблъсканици, предизвиквайки ги да намерят сами разрешение на описаните случаи. Авторът има и онлайн игра на своя сайт, в която не пести мистериите, а и тук се опитва да размърда мозъка на читателите си, като ги провокира да познаят например с какво оръжие е извършено някое престъпление или пък кога се е случило то. Забавна и направо заразна книга, в която картите, тайните кодове и илюстрациите са в изобилие. Ако във вас дреме някой Еркюл Поаро, сега е моментът да се развихри!
  3. Работен тефтер Fuck It 2024 – действа терапевтично с всичките си смешно-цинични утвърждения и объркани цитати. Нецензуриран, както предупреждават издателите, и направо невъзможен – поне от гледна точка на възпитаните дами, в чиито ръце Fuck It 2024 просто не бива да попада! Но ако обичате ироничния и направо неприличен хумор, предстоят ви много хубави дни с календара през 2024-а. Просто се пригответе за една ужасна като самите вас година…
  4. The Last Devil to Die на Ричард Озмън – и тук в обращение влизат криминалните загадки. Озмън е известен с поредицата „Криминален клуб „Четвъртък“, като това е четвъртата книга от нея. За романа „Телеграф“ например пише, че е „едно от най-добрите неща, излизали изпод перото на Озмън“. Иначе и тук убийствата са не едно и две, но компанията от симпатични старчоци, разплитащи всеки случай, държат всичко под контрол… или поне така си мислим.
  5. Interesting Facts For Curious Minds – както си личи от заглавието, става дума за нещо като енциклопедия, която се насочва към историята и науката, също поп културата… общо 1572 факта очакват всички, изкушени да разтворят книгата. Сред интригуващите теми, които предлагат създателите ѝ, е например тази кога нулата се е превърнала в число; или пък кой е изобретателят на биткойна. Общо 63 глави отговарят на най-невероятни въпроси, така че книгата да ви стане любима.
  6. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“ – интересът към четивото на Матю Пери е красноречиво потвърждение колко липсва той на своите почитатели… Пък и доказателство, че сред събитията на 2023-а ще остане и неговата смърт. За книгата, която излезе през 2022-а, е говорено и писано много, мнозина предполагаха, че онова по страниците е останало зад гърба му, но уви, животът показа обратната си страна и ни отне звездата от „Приятели“.
  7. Dormouse Has a Cold – тук на сцената се качват вече Джулия Доналдсън и Аксел Шефлер, които преди повече от 20 години създадоха един много обичан от децата герой на име Грузулак. А сега канят на приключение най-малките – и им предлагат поредна история от Дъбовата гора. Това всъщност е друга популярна тяхна поредица, която излиза още от 2000 г. В тази книга Плъхчо е болен и се нуждае от помощта на приятелите си. Забавната римувана реч бързо очарова всеки читател – малък или голям.
  8. „Сърцебиене 5“ – за славата на поредицата допринесе и „Нетфликс“ със своя сериал, иначе графичният роман разказва истории, които се радват на безкрайна обич в ЛГБТ средите, макар че някъде дори е забранявана. Ник и Чарли са заедно, но въпросът е докога, тъй като животът им тепърва ще се променя. Алис Осман предлага поредната книга, която бързо ще намери приятели по цял свят.
  9. Shakespeare: The Man Who Pays the Rent – ето я и най-препоръчваната за Коледа книга. Джуди Денч води своите читатели зад кулисите и споделя с всички ни своя живот, белязан от любовта към Шекспир. Кенет Брана дори нарича книгата „магично писмо до Шекспир“, „все едно стоите с него на една маса“, добавя „Гардиън“. Актрисата разказва за своите превъплъщения в роли, свързани с големия драматург. И ни прави свидетели и на триумфите, и на провалите си – всичко това разказано с удивително чувство за хумор и уважение към читателя.
  10. Bored of Lunch – финалната книга в нашата десетка е направо безценна находка за всички, които искат да се хранят и да живеят здравословно. Съдържанието е ориентирано към приготвяне на храна с помощта на популярните напоследък фритюрници с горещ въздух. Освен че храната, приготвена с тях, е нискокалорична, те дават възможност да спестим и електричество – така че ползата е двойна! Различните раздели на книгата представят рецепти за различни случаи и периоди от деня. Общото между тях е, че всички са подплатени от изкусителни снимки, така че да наденем готварската престилка веднага и ние.
Информация от amazon.co.uk
Снимки и илюстрации: Mari PotterHans-Jürgen Weinhardt за Unsplash и архив

Прочетете още

letter-2742643_1280

Времеубежище, демонтаж или сглобка – търси се дума на годината

Изборът е между общо десет Анкетата на сайта „Как се пише“ спечели популярност още с …