Начало / България / „Скритите причини за хроничните болести“ от д-р Кишор Мета излиза на български

„Скритите причини за хроничните болести“ от д-р Кишор Мета излиза на български

Скоро на българския книжен пазар ще излезе книга от световноизвестния индийски хомеопат д-р Кишор Мета. „Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“ ще бъде издание на „Изток-Запад“. Д-р Мета многократно е посещавал България. Известен е с работата си в медицинския център „Хирон София“.

„Посредством науката за холистично лечение, наречена хомеопатия, аз имах възможността да облекча страданията на мнозина с отличен ефект и продължавам да го правя. Аз съм много задължен на Ханеман (основателят на хомеопатията). Също така оценявам и добивам познание от по-късните изтъкнати привърженици на хомеопатията, които с времето са усъвършенствали тази наука и са увеличили лечебната ѝ сила. В тази книга се опитах да разбуля най-заплетените и интригуващи въпроси, които възникват от изявата на миазма в пациента. За да постигнем това е, необходимо да изучим две важни, взаимосвързани неща. Първо, всеки от аспектите на МИАЗМИТЕ и техните ефекти върху човека и второ, самият ЧОВЕК, неговия ум и тяло като едно цяло и различните болестотворни ефекти на миазмите върху него, още от неговото раждане, докато расте и се развива през целия си живот. Включил съм и няколко важни разрешени клинични случая, в които миазмите бяха успешно управлявани, задържани и постепенно и систематично отстранени чрез изучаването на афоризмите на „Органона“ и „Материя Медика“, споделя д-р Мета.

Той е роден през 1947 г. Хомеопатия практикува повече от 30 години. За него д-р Рамджи Сингх, президент на Централния съвет по хомеопатия, казва:

„Познавам д-р Кишор Мета като един от най-старшите преподаващи лекари по хомеопатия. Свидетел съм на безкористната му саможертва към учебния интерес на студентите по хомеопатия. Неговата книга „Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“ изглежда е най-разбираемия труд на тази тема и ще бъде много полезна при изучаването на миазмите и тяхната еволюция: еволюцията на концепцията за човека; еволюцията на човешкия ум и важността на афоризмите на „Органона“ при изучаването на хомеопатията. Систематичният му подход към изучаването на миазмите и тяхната неоспорима значимост в клиничната хомеопатия ще позволи на хомеопатите по цял свят да лекуват по-съвършено. Хомеопатията ще очаква с нетърпение подобни обогатяващи материали и по други теми от него в бъдеще“.

Хомеопатията набира популярност в Индия по време на холерната епидемия през 50-те години на миналия век. Благодарение на нея проблемът е елиминиран. От тогава насам страната инвестира много в нейното развитие.

Прочетете още

13443244_10153756872201588_995778928009689801_o

Проф. д-р Кишор Мета: Трябва да разберем езика на децата

В световна премиера се превърна представянето на втората книга у нас на проф. д-р Кишор …