Начало / България / Проф. д-р Кишор Мета: Трябва да разберем езика на децата

Проф. д-р Кишор Мета: Трябва да разберем езика на децата

13475033_10153756874131588_6633099232000460023_oВ световна премиера се превърна представянето на втората книга у нас на проф. д-р Кишор Мета – „Защо боледуват децата? Отговорът на един лекар хомеопат“. Събитието се състоя в столичната книжарница „Хеликон България“ на бул. „Цар Освободител“ 4.

„Написах тази книга за българските читатели. Преди година решихме да имаме семинар на тема хомеопатия и педиатрия. Д-р Божилова ми каза тогава – трябва да напишеш книга за педиатрия. И седнах. Зарових се в целия ми 40-годишен опит. Тази книга още не е публикувана в Индия. Това беше желанието ми, да я публикувам първо тук, защото бях вдъхновен в България да я напиша. Има много други неща, които са вдъхновени от вас, така че очаквайте…“, каза индиецът, познат вече у нас с „Скритите причини за хроничните болести. Миазмите в хомеопатията“.

13443244_10153756872201588_995778928009689801_oПред специалисти и приятели той допълни: „Защо написах книгата? На тема педиатрия има много книги, особено в хомеопатията. Но няма много книги по темата как един хомеопат трябва да лекува детето. Затова реших да напиша книга – за да подскажа на хомеопатите как да подхождат и как да лекуват децата. Лекарят трябва да разбере дали детето има проблем, или проблемът е извън него. Децата имат много проблеми – не само вътре в тях, но и свързани със средата, семейството, приятелите. Децата трудно могат да разкажат за своите трудности. Затова е важно да разберем езика им. Затова написах тази книга, за да помогна в разбирането на чувствата на детето.“

Мета разказа с примери как практиките, описани в книгата, работят. „Детето е бъдещето на този свят. Създайте му условия, възможности и ресурси, съответни с неговия потенциал и по отношение на лукс и вещи. Съветвайте детето, ако бърка. Обичта и грижите помагат да изграждат детето като добър човек.

Тази книга не е само за лекарите. Последната глава е за майките. Това, което една майка може да направи за детето, никой не може да го направи. Не ме интересува кой е Бог. Защото аз видях Бог в моята майка. Затова не ми трябва да ходя да го търся“, каза още популярният хомеопат.

Проф. д-р Кишор Мета е зам.-директор на отдела за следдипломна квалификация в Медицинския колеж по хомеопатия „Сонаджирао Кширсагар“ в Бийд, Индия. Той е удостоен с наградата на името на д-р Б. K. Бос за най-добър преподавател и за цялостен принос в хомеопатията, която е връчена през 2000 г. за пръв път на него. През годините е получавал множество награди, свързани с дейността му като преподавател, ментор и ръководител. Сега е асоцииран директор на Научноизследователски и обучителен хомеопатичен институт в Мумбай, Индия.

Прочетете още

stažený soubor

Април разказва сладки истории

Книги за откриватели и романтици ни носи месецът Четивата, към които посягаме през април, крият …