Начало / Свят / Жулиет Бинош ще играе Пърл Бък в биографичен филм

Жулиет Бинош ще играе Пърл Бък в биографичен филм

Френската актриса Жулиет Бинош ще изиграе Пърл Бък в нов биографичен филм, съобщи variety.com. Прожекцията със заглавие „Pearl“ ще бъде режисирана от Роксан Месина Каптор. Снимките ще започнат през 2016 г. и ще бъдат в Китай и Чехия. Писателката Бък е носителка на „Пулицър“ за романа си „The Good Earth“ през 1931 г., а през 1938 г. получава Нобелова награда за литература.

Пърл Бък прекарва по-голямата част от живота си в Китай. Първо като мисионер, а след това и като писателка, която пише, за да издържа болната си дъщеря. Действието във филма ще започне след т.нар. Нанкински инцидент през 1927 г., довел до 10-годишна гражданска война между комунисти и националисти в страната. Бък успява да избяга в Шанхай. Тя напуска страната през 1934 г. и никога не се връща.

Бък е известна с феминистките си убеждения. Авторка е също така на книгите „Библията, преразказана от Пърл Бък“, „Брачно огледало“, „Синът на Тигъра“, „Павилион за жени“ и др.

Жулиет Бинош е родена през 1964 г. Тя е доказано име както в европейското кино, така и в „Холивуд“. Получава „Оскар“ за ролята си в екранизацията на „Английският пациент“ от Майкъл Ондатджи. Играе и във филмите по „Брулени хълмове“ от Емили Бронте и „Шоколад“ от Джоан Харис.

Свързани заглавия
Ново издание на класиката „Павилион за жени“ излиза до дни

Пърл Бък: Ако има Бог, не би избрал един човек пред друг или един народ пред друг

Роман на Пърл Бък ще излезе за първи път 40 години след смъртта й

Съединените щати си премериха литературните постижения

„Павилион за жени“ от Пърл Бък тук

Прочетете още

217841_b

Да сънуваш с отворени очи

Юлия ПЕТКОВА Една добра перспектива е да гледаме на света като сън. Така, ако сънуваме …