Начало / Свят / „Анихилация“ от Джеф Вандермиър спечели наградата за научна фантастика „Небюла“

„Анихилация“ от Джеф Вандермиър спечели наградата за научна фантастика „Небюла“

Първата книга от трилогията „Съдърн Рийч“ – „Анихилация“ донедсе на автора си Джеф Вандермиър наградата на асоциацията на авторите на научна фантастика и фентъзи на Америка „Небюла“ за 2014 г. Победителят бе обявен на специална церемония в Чикаго.

„Анихилация“ разказва за изолираната от години от света Зона Х, в която природата е заличила и последните следи от човешка цивилизация. Правителствената агенция „Съдърн Рийч“ упорито продължава да изпраща експедиции в зоната. Първата описва непокътнат райски пейзаж, втората завършва с масово самоубийство, третата – в дъжд от куршуми, когато членовете й се избиват взаимно. Участниците в единайсетата експедиция се завръщат като сенки на хората, които са били и след седмици всички умират от рак. „Анихилация“  е разказ за дванайсетата експедиция.

За най-добър роман за тийнейджъри бе отличен „Love Is the Drug“ от Алая Даун Джонсън. Призът „Рей Бредбъри“ за най-драматичен сюжет получиха Джеймс Гън и Никол Пърлман за „Guardians of the Galaxy“.

Книги от Джеф Вандермиър тук

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

aefefce925e93c2d840551a73ca5dfd0_resize=1200,675_

Поетът, който учеше американците да са мъже, почина

Интересуват го теми като подсъзнанието, митовете, ирационалното Робърт Блай нашумява със силната си гражданска позиция …