Начало / Свят / Дядото на Беър Грилс залавял нацистки учени

Дядото на Беър Грилс залавял нацистки учени

Беър Грилс, писател, телевизионна звезда и приключенец, има сериозна военна подготовка – той е бивш член на Специалните военновъздушни сили на Великобритания. Оказва се обаче, че истинският военен герой в неговото семейство е дядо му Тед, съобщи британският „Телеграф“. Той бил част от елитен отряд, чиято цел била да залавя нацистки учени.

Тед Грилс бил един от ръководителите на тайния отряд на Уинстън Чърчил „T-Force“. Той функционирал в края на Втората световна война. Работата му била да бъдат заловени нацистките учени, изиграли важна роля за технологичното развитие и разработването на оръжия в Германия по онова време. Главната цел била те да не бъдат привлечени от новата заплаха за Западния свят – СССР.

Беър Грилс разказа за миналото на дядо си на фестивала „Хей“ в Уелс. Той открил документите за участието му в елитните сили преди години, но не им обърнал внимание. Чак сега, когато правил проучвания за новата си книга, „Ghost Flight“, той осъзнал тяхното значение. Грилс предоставил архивните материали на музея „Imperial War Museum“.

Романът на Беър Грилс, който излиза на англоезичния пазар утре, е с главен герой Дан Рейнджър, бивш служител в SAS и приключенец. Авторът не крие, че е използвал много автобиографични елементи при създаването на героя. Грилс допълни, че ако от „Холивуд“ изявят желание, той би изиграл главната роля в евентуална филмова адаптация.

Свързани заглавия
Беър Грилс ще напише поредица приключенски романи

„Наръчник за оцеляване в живота” от Беър Грилс (антоция и откъс)
Беър Грилс ще дава съвети за оцеляване и в третата си книга
Беър Грилс: Аз не съм безстрашен. Бих искал да бъда, но не съм
„Оцеляване в дивата природата: най-добрият наръчник за живот в пустошта“ от Беър Грилс (анотация)
„Кал, пот и сълзи” (анотация)

Книгите на Беър Грилс тук