Начало / Свят / Беър Грилс ще напише поредица приключенски романи

Беър Грилс ще напише поредица приключенски романи

Експертът по оцеляване в трудни условия, Беър Грилс, ще опита късмета си и в художествената литература. Той е подписал договор за написването на поредица приключенски романи, съобщи thebookseller.com. Правата за публикуването им на англоезичния книжен пазар са купени от „Orion“, платили 7-цифрена сума на агенцията „Peters Fraser & Dunlop“.

Грилс, известен с бестселър мемоарите си „Кал, пот и сълзи“ и наръчниците си за оцеляване, ще публикува книги с главен герой Дан Рейнджър – бивш член на SAS, подобно на автора, еколог и приключенец. Първата част, „Ghost Flight“, ще бъде в книжарниците през май 2015 г. Във всяка от книгите Рейнджър ще участва в историческа, революционна, но и изключително опасна експедиция. За написването на творбите на Грилс ще помага Деймиън Луис – бивш военен кореспондент и журналист.

Грилс коментира:

„Тази поредица от романи ще комбинира в себе си най-доброто от сериите за Джеймс Бонд, Джейсън Борн и Индиана Джоунс. Взимаме командоса Дан Рейнджър и го хвърляме в най-трудните за оцеляване точки на планетата. Атмосферата на книгите ще бъде невиждана. Дръжте се здраво, идва голямо приключение“.

Беър Грилс е британски пътешественик, автор и телевизионен водещ, роден през 1974 г. Известен е от предаването си „Оцеляване на предела“, мемоарите си „Кал, пот и сълзи“ и други наръчници за оцеляване в природата. Грилс е служил в Специалните военновъздушни сили на Великобритания и е един от най-младите британци, изкачили връх Еверест – на 23 години. Негови книги са преведени на български език.

Свързани заглавия
„Наръчник за оцеляване в живота” от Беър Грилс (антоция и откъс)
Беър Грилс ще дава съвети за оцеляване и в третата си книга
Беър Грилс: Аз не съм безстрашен. Бих искал да бъда, но не съм
„Оцеляване в дивата природата: най-добрият наръчник за живот в пустошта“ от Беър Грилс (анотация)
„Кал, пот и сълзи” (анотация)

Книгите на Беър Грилс тук

Прочетете още

244100_b

Топ 10 на „Хеликон” за най-продавани книги (18 март – 24 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА 1. Най-мрачното изкушение от Даниел Лори 2. През август ще се видим от …