Начало / България / „Екстремна храна“ – новата книга на Беър Грилс, е вече в книжарниците

„Екстремна храна“ – новата книга на Беър Грилс, е вече в книжарниците

Новата книга на Беър Грилс „Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това“ е вече в книжарници, съобщи издателство „Вакон“.

В нея британецът събужда отново зова дивото, давайки безценни уроци за набавяне и приготвяне на храна сред природата. Този изключително ценен наръчник е подходящ както за начинаещи ентусиасти, така и за опитни приключенци, които желаят да задълбочат бушкрафт познанията си. Написано достъпно и находчиво, ръководството съдържа полезна и разнообразна информация, като:

•          Златните правила на Беър за събиране на диви растения.

•          Универсален тест за ядливост.

•          Съвети при натравяне.

•          Как да филтрирате вода.

•          Как да ловите, убивате и приготвяте диви животни, насекоми, земноводни, крокодили и змии.

•          Как да консервирате плячката.

•          Как да наточите ножа си с гъба и да си сготвите супа от катерица.

Познаван и обичан от милиони, Беър Грилс е въплъщение на несъкрушимия авантюристичен дух. Екстремният приключенец носи званията „главен скаут“ на Английската асоциация и „почетен лейтенант“ в Кралския флот, защото може да оцелява в ситуации, в които малцина биха се осмелили да попаднат. Беър е автор на над десет книги и водещ на популярната документална поредица за приключения по целия свят „Оцеляване на предела“. Неговите най-нови телевизионни предавания са „Дивото зове“, в което Беър поставя световни знаменитости пред разнообразни екстремни предизвикателства,  и реалити експериментът по оцеляване „Островът на 13-те“. Освен това Беър продължава да ръководи уникални експедиции до най-отдалечените и опасни кътчета на Земята, като тези мисии са набрали над милион и половина британски лири за благотворителност за деца.

Живее със съпругата си Шара и тримата им сина – Джеси, Мармадюк и Хъкълбери, в холандска лодка в Лондон и на малък отдалечен остров на брега на Уелс.

Книги от Беър Грилс тук