Начало / Читателски дневник / „Миранда“ с вкус на детство

„Миранда“ с вкус на детство

Три книги за четене ви предлагаме сега, плюс една подарък – за игра!

400443505_715122153995911_2383685964988708027_n (1)

Всички те са част от атрактивна промоция в Хеликон. Може да комбинирате и други заглавия от богатата номенклатура на изд. „Миранда“ в нашите книжарници. Ако са на стойност 29.95 лв., ще получите още една – безплатно! Ние си харесахме тези разкошни издания:

––––––––––––-

„Пътешествията на Гъливер“ е детска класика с илюстрации на Либико Марайя. Това е един от първите сатирико-241033_bфантастични романи в световната литература. Понеже е смешна и мъдра, възрастните я използват, за да се наричат помежду си лилипути и великани. Защото всеки волю-неволю се превръща в Гъливер, сякаш писателят Джонатан Суифт ги е проектирал днес, отпреди 300 години. Неговият герой е корабен лекар, поел на пътешествие в четирите посоки на света. Обхващайки колкото може повече различни страни, той трябва да разбере, че мисленето е според мащабите. Там, където всичко е миниатюрно, самият Гъливер е голям и гледа хората отвисоко, но има по-големи гиганти от него, спрямо които е малък. Антиутопия чиста проба!

––––––––––––-

„Детектив Пиер решава случая + подарък лупа (откраднатият лабиринтен камък)”. Една от трите огромни по формат и 212830_bудоволствие книги от поредицата за детектив Пиер. Другите му случаи са „Мистерии в лабиринтената кула“, „Съкровището на небесния замък“. Те увличат с приключенски сюжет и скрити, съвсем дребни предмети, които са въпрос на наблюдателност и здрави нерви. Човек ще ги  намери, след като премине през тайнствени стълбища и лабиринти в разкошни сгради, или се сблъска с тълпите на някоя улица. Знаете ли кое е най-удивително? Докато възрастните примигват над страниците, децата се справят безпогрешно! Затова обожават да ги разтворят и да бродят с лупата като по карта. Изпълнението на книгите за детектив Пиер е дело на японското графично студио – „IC4Design“. Те са майстори на детайла, неслучайно ги ангажират за свои проекти световни марки като „Мерцедес“. 

–––––––––––-

„Гъбарко. Три приказки в стихове с картинки от художника Вадим Лазаркевич“. Обичаните писатели Батко Златко (псевдоним на Марин Петров Батембергски) и Димитър Стоевски са от онези творци, които приучиха много деца през 70-те и 80-те години да четат. Не само да четат, но и да помнят римуваните им приказки, подплатени с картиниките на Лазаркевич. Сега тези поколения са родители, даже баби и дядовци, и повярвайте – мечтаят да видят потомството си по същия начин. Как с блеснали очички и звънливо гласче застава в средата на стаята и тържествено рецитира :

222036_b

 Под един вековен бук

много надалеч от тук,

расна гъбичка с калпаче…

Често виждах я да плаче. 

Сърдеше се тя, че всички

имат си крака, ръчички.

А пък тя седи горката,

неподвижна във гората“

Текст: Людмила Еленкова .

Прочетете още

422065351_724037106485594_8062317724303146292_n

Децата избират най-хубавите книги на годината

Всеки участник е част от почетното жури „Бисерче вълшебно“ стартира сега за 12-ти път – …