Начало / Свят / Анотации на Чарлс Дикенс разкриват класици, публикували анонимно

Анотации на Чарлс Дикенс разкриват класици, публикували анонимно

Анотации на Чарлс Дикенс в литературно списание разкриват класици, публикували анонимно по време на Викторианската епоха, съобщи британският „Телеграф”. Записките са на ръка, в броеве на литературното списание „All the Year Round”, на което Дикенс е бил главен редактор. Оказва се, че анонимно свои трудове са публикували писатели като Елизабет Гаскел, Уилки Колинс и Луис Карол.

Откритието е дело на антикварния книготърговец Джеръми Парът, който купил колекция от 20 броя от свой колега от Рексъм, Уелс. То беше представено от Парът на конференция в университета „Ghent University” в Белгия. Записките на Дикенс показват кои са авторите на общо 2 500 разкази, статии и поеми.

Консултации с други експерти потвърдиха, че почеркът е именно на големия викториански автор. Някои от анонимно публикуваните произведения също са негови. Изданията са излизали в списанието без посочен автор. Името на Дикенс, като главен редактор, е било поставяно на всяка страница. Той е използвал „All the Year Round” и като поле за литературна изява на неговите синове Сидни и Флансис, които тогава са били тийнейджъри.

2 500-те произведения са дело на общо 300 автори. 2 са от Елизабет Гаскел, 8 от Колинс, а една поема – от Луис Карол. Огромна част, около 40%, са написани от първата журналистка на заплата в Обединеното кралство, Елайза Линтън.

Свързани заглавия
Бюрото на Чарлс Дикенс стана държавна собственост на Великобритания

Чарлс Дикенс: В обичащото сърце се крие най-голямата мъдрост

Книги от Дикенс тук и тук

Прочетете още

6b56a25ebe3b5f68accdb8ceeb7f5484

8 цитата за новогодишната баница

Ще я направят още по-вкусна… Пък и началото на 2019-а ще е неповторимо! Книгите могат …