Начало / България / Очаква се „Българ 2“

Очаква се „Българ 2“

През декември на българския книжен пазар ще се появи втора книга от любимеца на тийнейджърите Неделчо Богданов. „Българ. Кн.2 – лабиринтът на времето“ отново дава шанс на малки и големи да изживеят приключение и да напишат сами своята история, заедно с героите баба Кукуруз, Мандибула, Ка, Куката и др. Отново целта е да се спаси Старият Несебър.

Книгата игра „Българ“ се превърна в истински бестселър още с излизането си през май. Книгата е писана съвместно с Робърт Блонд, псевдоним, зад който се крие писателят Богдан Русев. Самият Неделчо Богданов е български аниматор, известен като автор на сериала „Българ“. Роден е в Несебър. Именно там се развива и действието в сериала „Българ“. Богданов завършва гимназия в Казанлък, а след това – анимационна режисура в НАТФИЗ. Занимава се с анимация от 2001 г. Създава няколко късометражни анимационни филми по време на следването си. По-известните сред тях са „Професорът“, „Зверове“, „Екип 54″.

В „Българ. Кн.2 – лабиринтът на времето“ читателите ще трябва да разгадават мистериите на Лабиринта на времето, да събирт артефакти, да се борят със злия Доктор Хаос. Те ще се срещат с рицари, извънземни, праисторически жрици, зулуси, ганстери, митологични създания и прабългари.

Свързани заглавия

Десетки засипаха с въпроси създателя на „Българ“ на представянето на книгата му игра

Турнето на „Българ“ ще продължи и през юни в нови четири града

Неделчо Богданов: Светът на Българ е свободен да пародира всичко и всичкив България Стилъра и Павката.

„Българ” излиза на 23 май, премиерата е в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“

С турне в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора ще представят книгата-игра „Българ“

„Българ: Книга-игра“ тук

Прочетете още

193651_b

Неделчо Богданов: Светът на Българ е свободен да пародира всичко и всички

Неделчо Богданов е български аниматор, известен като автор на сериала „Българ“. Роден е в Несебър. …