Начало / България / Десетки засипаха с въпроси създателя на „Българ“ на представянето на книгата му игра

Десетки засипаха с въпроси създателя на „Българ“ на представянето на книгата му игра

Десетки любопитни малчугани повече от час задаваха въпроси за героите на любимия си филм, превърнат вече и в книга-игра „Българ“, на  Неделчо Богданов. Премиерата се състоя в столичната книжарница „Хеликон- Витоша“, като ще продължи с национално турне в Бургас, Пловдив, Стара Загора, Русе, Шумен, Велико Търново и Благоевград.

„Много се радвам, че толкова много от вас са се събрали тук и виждам, че вече почти всички имат и книгата. Когато аз бях малък, книгите игри бяха много популярни, но като че ли малко са позабравени сега. Тогава още бях голям фен на Робърт Блонд и се радвам, че той се съгласи да напише и тази книга. Илюстрациите пък направи моят брат Васил Богданов“, каза Богданов.

Той отдели време да обясни дори и на най-малките си почитатели какво точно е книга игра. Някои от най-запалените фенове чакаха автора на първия 3D-анимационен филм у нас, носещ също заглавието „Българ“, повече от два часа преди обявения начален час на премиерата, като го посрещнаха като кинозвезда.

„Зарибихме се от Youtube. Не пропускам серия, а вече филмчетата са в четвърти сезон“, каза 12-годишният Ники.

„Преди 20 години започнах с писането на книги игри. След това преминах на книги за големи. Беше ми супер приятно обаче отново да пиша книга игра – „Българ“. Едно време имаше много родители, които идваха при мен и ми благодаряха, че благодарение на книгите игри децата им все пак четат нещо. Надявам се сега да има същия ефект“, каза и Богдан Русев, по-известен напоследък отново с псевдонима си Робърт Блонд.

След това Неделчо Богданов бе разкъсан от въпроси и нови идеи за сюжети на продължения на филмите, книгите и комиксите „Българ“. Той разкри и интересни подробности около създаването на сюжетите, като търпеливо отговори на всички любопитковци.

За доброто насторение на малчуганите пък се погрижиха едни от най-популярните бийтбоксъри в България Стилъра и Павката.

Свързани заглавия

Турнето на „Българ“ ще продължи и през юни в нови четири града

Неделчо Богданов: Светът на Българ е свободен да пародира всичко и всичкив България Стилъра и Павката.

„Българ” излиза на 23 май, премиерата е в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“

С турне в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора ще представят книгата-игра „Българ“

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

171465_b

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” за най-продаваните книги в САЩ

Бестселър листата на „Ню Йорк Таймс” е една от най-авторитетните в света. Класацията беше обновена …