Начало / България / „Българ” излиза на 23 май, премиерата е в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“

„Българ” излиза на 23 май, премиерата е в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“

След като създаде четири сезона и един пълнометражен филм с незабравимите и оригинални герои Българ, Аспарух, Супер Спиро и Унуфри, аниматорът Неделчо Богданов реши да разкаже за приключенията им и на хартия с помощта на един от най-популярните автори на книги-игри у нас – Богдан Русев, известен с псевдонима Робърт Блонд. „Българ” ще бъде представена на 23 май, събота, от 13 ч в столичната книжарница „Хеликон-Витоша“.

Изданието е на „Сиела“. То е вдъхновено от популярния сериал и е създадено в традицията на книгите-игри. Главен герой е читателят.

„Ще се срещнеш с герои като граф Монте Криско и Лейди Гага, както и ще се сблъскаш с говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, скелети, демони, всевъзможни разбойници и пирати.  200 страници и повече от 30 цветни илюстрации те въвличат в едно незабравимо пиратско приключение. Запазва се стила на сериала с многото препратки към поп културата в България и по света. И тук, както и в сериала, отправна точка е родният град на Неделчо Богданов – Несебър. Оттам тръгва приключението на героите и пътят им към мистериозен черноморски пиратски архипелаг“, се казва в анотацията на книгата.

В края на април Неделчо Богданов – авторът на „Българ”, пусна пълнометражния филм във Vbox7, след като в началото на годината лентата събра стотици хиляди в родните киносалони. На премиерата Богданов беше буквално обсаден от фенове, които искаха от него автограф или му показваха своите собствени рисунки на главните герои.

Свързани заглавия

С турне в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора ще представят книгата-игра „Българ“

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …