Начало / България / С турне в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора ще представят книгата-игра „Българ“

С турне в София, Пловдив, Бургас и Стара Загора ще представят книгата-игра „Българ“

С турне в четири града ще бъде представена последната перла в жанра книга-игра у нас – „Българ“. Изданието, дело на „Сиела“, ще се появи на книжния ни пазар до дни. Автор е популярният влогър Неделчо Богданов, който направи и първия български дългометражен 3D филм, също със заглавие „Българ“. Съавтор на книгата е Робърт Блонд – псевдоним зад който се крие утвърденият писател Богдан Русев. Русев се подписва с името Робърт Блонд, когато става дума за книги игри. Той е част от тандема „Робърт Блонд и Ейдриън Уейн“.

„Българ“ въвлича читателите си в приключение с пирати, тайнствени мултимилиардери, говорещи маймуни, динозаври, месоядни растения, зомбита, оживели скелети, демони, най-опасните престъпници на света, граф Монте Криско, армията от диви на лейди Гага и зловещия пиратски главатар сър Роман Фокстър! Героите са Българ, Пешо, Аспарух, Унуфри, Дебелия престъпник, полицай Борис, Миша, Билко Бибитков, Супер Спиро, Бети, Хорацио и много други герои от света на Българ.

Премиерата на „Българ“ ще се състои на 23 май от 13 ч. в софийската книжарница „Хеликон-Витоша“. На 26 май авторите ще гостуват в „Хеликон-Бургас“ от 18 ч. Ден по-късно, отново от 18 ч екипът зад „Българ“ ще се срещне с почитатели в „Хеликон-Стара Загора“, а на 28 май, отново от 18 ч – ще бъде премиерата в „Хеликон-Пловдив, Център“.

Прочетете още

9781250178633

Топ 10 на „Ню Йорк Таймс” (11 март – 17 март)

ХУДОЖЕСТВЕНА ЛИТЕРАТУРА  ––––––––––– 1. „The Women“ от Кристин Хана (4 седмици в класацията) 2. „Three-inch …