Начало / Свят / Автобиографията на Дидие Дрогба излиза през октомври

Автобиографията на Дидие Дрогба излиза през октомври

Издателството „Hodder & Stoughton“ е успяло да купи правата за публикуване на автобиографията на една от най-големите африкански футболни звезди, Дидие Дрогба, съобщи thebookseller.com. Книгата, която все още няма заглавие, ще излезе на англоезичния книжен пазар през октомври.

Дрогба е роден през 1978 г. в Кот Д’Ивоар. Играе като централен нападател. Започва кариерата си в края на 90-те години на миналия век във френския „Льо Ман“, а впоследствие привлича вниманието към себе си с изявите си в „Олимпик Марсилия“. Дрогба е привлечен в английския „Челси“ през 2004 г., където до 2012 г. става една от водещите фигури в английския футбол.

Той е първият африканец, който отбелязва над 100 гола в „Премиър лийг“, разписва се на 4 финала за „ФА Къп“ и носи първия и засега единствен трофей от Шампионската лига на лондонския клуб. През 2012 г. напуска, но след престой в Китай и турския гранд „Галатасарай“, отново защитава цветовете на „Челси“ през този сезон.

Дрогба активно извършва и благотворителна дейност. Той е посланик на добра воля към ООН, както и основател на фондация „Дидие Дрогба“, която строи клиники в неговата родина. По време на втората гражданска война в Кот Д’Ивоар през 2010-2011 г., футболистът постоянно призовава за мир. Тогава е определен и за една от най-влиятелните личности от списание „Тайм“.

Богато разнообразие от над 35 000 заглавия.
Поръчай добри книги от Helikon.bg!

Прочетете още

2721454_b

Матю Пери предрича края си в своята книга

Автобиографичната история четем сега с нови очи Интересът към телевизионния Чандлър – или Матю Пери …