На фокус
Начало / Читатели / „Твърда решимост” от Лора Кей (ревю)

„Твърда решимост” от Лора Кей (ревю)

Десислава ВЕЛИНОВА

В книжарниците се появи втората книга от поредицата „Хард Инк“ на Лора Кей. Нейното заглавие е „Твърда решимост“, на корицата има бодлива тел, а книгите на авторката редовно са в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“.  Това е достатъчно, за да привлече вниманието, нали?

Нужна ли е „Твърда решимост“, за да прочетете тази книга? Не, разбира се. Така лесна и приятна е за четене, че няма да усетите кога сте я преполовили. Възможно е на места преводът да предизвика повдигане на веждите, но това със сигурност няма да попречи да се влюбите в сериозния мъжкар, който предлага целия свят на своята избраница. В крайна сметка коя жена не си мечтае за силен, чувствителен и отдаден мъж, който е изключително внимателен, а на всичкото отгоре е и красив?

Книгата обаче не е обикновен любовен роман. През деня мъжете от „Хард Инк“, опозорени бивши военни, управляват салон за татуировки. Нощем провеждат тайни операции за спасяване на заложници. Именно една такава се превръща в причина Шейн и Кристъл – главните ни герои, да се срещнат.

Кристъл е момиче с тежко минало и още по-трудно настояще – принудена е да понася побоища и унижения от така нареченото си гадже, за да може да се грижи за по-малката си сестра. Шейн пък все още се бори с угризенията, които изпитва, заради изчезването на неговата собствена сестра, когато е бил тийнейджър. Оттогава се бори срещу вътрешните си демони, но не и срещу инстинкта си да защитава по-слабите.

В „Твърда решимост“ има достатъчно екшън, за да държи читателя в напрежение, точно толкова романтика, че да ви стане леко на сърцето, и много и най-вече опасни тайни. Прочетете я. Ще ми благодарите по-късно.

„Твърда решимост”  тук

Прочетете още

230095_b

Роман, който ни извисява

„Калоян боговенчаният“ носи в себе си духа на Средновековието Васил Лазаров е добре познат на …