Начало / Свят / Гилермо дел Торо ще публикува първата си книга за деца

Гилермо дел Торо ще публикува първата си книга за деца

Известният режисьор Гилермо дел Торо ще публикува първата си детска книга тази година, съобщи thebookseller.com. Тя ще бъде озаглавена „Trollhunters“ и ще излезе в САЩ и Великобритания на 30 юни. Дел Торо ще я напише с помощта на американския автор Даниъл Краус. Издателство е „Hot Key Books“.

Действието в „Trollhunters“ ще се развива в Сан Бернардино, Калифорния. 14-годишно момче, на име Джим, е един от малкото жители, които вярват, че в региона живеят тролове.

Гилермо дел Торо е роден през 1964 г. Той прави филми главно в жанровете фантастика и ужаси. Известни негови продукции са „Мимикрия”, „Гръбнакът на Дявола”, „Блейд 2”, „Хелбой”, „Лабиринтът на Фавна“ и др. Изявява се и като писател. Автор е на трилогията за вампири „Strain“. Носител е на награди „БАФТА“, „Гоя“, „Хюго“ и др.

Даниъл Краус е журналист, писател, сценарист и режисьор. Пише книги за деца и възрастни. Творчеството му е в жанровете фентъзи и хорър. Негови статии са публикувани в списания като „Космополитан“, „Плейбой“, „Максим“ и „Salon“.

Свързани заглавия
Гилермо дел Торо иска да адаптира „Кланица 5” и „Франкенщайн”
Гилермо дел Торо ще филмира „Тайната градина” – класиката на Франсис Бърнет

Прочетете още

243428_b

Книгата е приятелство, напомня нова детска серия

Поредица за безстрашни малки читатели Дъждовният клуб има тези дни първа среща с българските деца …